0 comments

​​VIDEO Garduri de delimitare la Parlament, pentru presă, ca să nu se apropie de sala unde au loc negocierile PNL-PSD-UDMR / Cel mai probabil, discuţiile vor continua şi duminică

by on 20 noiembrie 2021
 

Angajaţii Camerei Deputaţilor au instalat, sâmbătă, câteva garduri de delimitare în faţa sălii în care au loc negocierile pentru formarea Guvernului, după ce presa a constatat că din interior se aud ţipetele liderilor politici. La solicitarea presei, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Sorin Grindeanu, a scos delimitatoarele. Discuţiile nu par să avanseze foarte mult, în condiţiile în care PNL şi PSD nu se înţeleg în privinţa împărţirii ministerelor, astfel că este posibil ca o nouă rundă de negocieri să aibă loc şi duminică.

Ţarcul pentru presă a fost adus după ce din sala în care au loc negocierile s-au auzit ţipetele liderilor politici care negociază ministerele din viitorul Guvern, angajaţii Parlamentului cerând reporterilor să nu se apropie de uşă.

La insistenţele presei, preşedintele interimar al Camerei, Sorin Grindeanu, care ieşise pe hol, a desfăcut delimitatoarele.

Toţi cei care ies din sală afirmă că negocierile au înaintat foarte puţin, faţă de vineri, şi că există şansele ca discuţiile să se reia şi duminică, dacă nu se va ajunge la un consens.

Social-democraţii îşi stabiliseră deja un Consiliu Naţional, duminică, pentru a valida programul de guvrernare şi acordul politic între partide, însă nu se ştie dacă negocierile se vor finaliza.

„Mai mult ca sigur este încă o zi de negocieri”, a spus şi un lider liberal.