0 comments

​LIVEVIDEO Moțiunea de cenzură, în Parlament / Ședința suspendată pentru o oră / Ciolacu: “Am început furtunos cu o pauză”

by on 31 august 2020
 

Cu doar 170 de parlamentari care și-au anunțat prezența, ședința Parlamentului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură a PSD a fost suspendată pentru o oră, timp în care la grupurilr parlamentare să se facă prezența senatorilor și deputaților. Decizia a fost luată prin consens de liderii grupurilor parlamentare. În condițiile în care nu va fi cvorum de prezență (233), moțiunea de cenzură nu poate fi dezbătută și votată. ​PSD a inițiat moțiunea de cenzură “Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Pentru a fi adoptată, iar guvernul demis, ea trebuie votată de cel puțin 233 de parlamentari.

În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar PNL, USR, PMP și UDMR nu participă la vot.

HotNews.ro va transmite LIVETEXT cele mai importante declarații:

14.30 Marcel Ciolacu(PSD): „Am început furtunos cu o pauză de o oră. Toată lumea la grupurile parlamentare”

14:27 Florin Roman(PNL): Liderii au convenit în consens să stabilim un apel uninominal. Începem la ora 15.30 conform unui calendar de vot.

14:19 Ședința Parlamentului a început. Marcel Ciolacu anunță că 170 de senatori și deputați și-au anunțat prezenta și a chemat liderii de grupuri la o scurtă discuție