0 comments

​LIVEVIDEO Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

by on 29 iunie 2021
 

Plenul reunit al Parlamentului dezbate și votează, marți, moțiunea de cenzură a PSD intitulată România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, iar Executivul să fie demis este nevoie de votul a 234 parlamentari. Șansele ca moțiunea să treacă sunt mici, pentru că opoziția reprezentată de PSD și AUR are, împreună cu parlamentarii neafiliați pe care se bazează Marcel Ciolacu, doar 205 voturi (PSD – 157 de mandate AUR – 46 mandate).

Dezbaterile și votul la moțiunea de cenzură, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, erau programate de la ora 14.00.Desfășurarea ședinței Parlamentului și cele mai importante declarații:

15:03 Florin Cîțu prezintă poziția Guvernului față de acuzațiile PSD

  • Românii au înțeles concluzia tertipurilor pesediste, social-democrații văd în mine cel mai mare dușman.
  • Sunt singurul care s-a opus în orice formă colaborării cu PSD.
  • N-aș susține nici măcar în glumă să dau jos propriul guvern și ca apoi să fac guvern PSD
  • Vă mințiți singuri. După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De ce vă e frică nu veți scăpa.

  • Guvernarea merge foarte bine, Coaliția e unită și e pregătită să să guverneze cel puțin 8 ani.

  • Avem o șansă unică pentru România, vorbim de 175 de miliarde de euro. Asta numesc eu vești fantastice pentru români. Cu o condiție, această guvernare să continue până în 2028.
  • Știți ce mai e fantastic: Datele Eurostat confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE.


14:25 Lucian Romașcanu de la PSD prezintă textul moțiunii de cenzură. Romașcanu i-a ironizat pe cei din USR-PLUS „că și-au întrerupt concediul de maternitate” pentru a venu la Parlament, cu aluzie la raportul Matic votat de europarlamentarii USR-PLUS.

El susține că textul moțiunii a fost redactat cu „partenerii din sindicate și IMM-uri”.

14:20 Ședința a început.

14.10 Ședința nu a început încă

….