0 comments

​Marcel Ciolacu: Am avut o discuție telefonică cu premierul / Îi propunem să-i punem la dispoziție toți specialiștii PSD pentru a definitiva PNRR

by on 14 mai 2021
 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că a fost sunat de către premierul Florin Cîțu și că salută decizia acestuia de a avea o discuție aplicată cu opoziția și de a prezenta PNRR în Parlamentul României. Ciolacu a mai spus că urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu primul-ministru.

“Salut decizia premierului Cîțu după ce s-a întors de la Bruxelles de a nprezenta PNRR în Parlamentul României și de a avea o discuție aplicată cu opoziția, cu PSD. Credem că este cel mai bun lucru faptul că că premierul a ajuns la concluzia că PNRR nu este al Guvernului sau al vreunei Coaliții ci că este al României”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la Sâmbăta de Sus.

Președintele PSD a mai spus că urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu premierul Florin Cîțu. Întrebat de către reporteri cine a inițiat apelul telefonic, Ciolacu a răspuns:

“Premierul m-a sunat. Cum să sun? Era și greu să sun eu. Noi suntem în opoziție nu vrem să deranjăm primul-ministru (…) Am specificat foarte clar că PSD va intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlamentul României înainte de a fi prezentat Comisiei Europene. După cum știm acest plan nu este încă definitivat. O să-i propun premierului să-i pun la dispoziție toți specialiștii PSD de care are nevoie pentru ca acest plan să fie definitivat cât mai repede”, a mai spus Ciolacu.

PSD a blocat votul referitor la creșterea contribuției României la bugetul UE cerând la schimb prezentarea și dezbaterea planului PNRR în Parlament.