0 comments

​Tăriceanu dezamăgit de rezultatele Summitului: O declaraţie vagă, cu idei generale pe care le tot enunţă, dar nu le respectă

by on 10 mai 2019
 

​Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri că, la summitul de la Sibiu, președintele Klaus Iohannis a fost preocupat să facă poze cu liderii statelor membre ale UE, în loc să ridice problemele reale ale României.

„Președintele a fost mai degrabă interesat de pozele cu ceilalți lideri din Europa, în loc să ridice problemele României, precum aderarea la spațiul Schengen”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului s-a declarat dezamăgit și de rezultatele summitului de la Sibiu. „Sunt însă dezamăgit de rezultate. Mi se pare o declaraţie vagă, cu idei generale pe care le tot enunţă, dar nu le respectă. Declaraţia vorbeşte despre căderea Cortinei de Fier, dar nu ne dă garanţia că nu se instalează pe nesimţite şi în spatele cuvintelor frumoase o Cortină de Catifea, adică Europa cu două viteze”, a spus Tăriceanu într-un interviu pentru agenția Agerpres.

Liderii statelor membre UE participante la summit au adoptat Declarația de la Sibiu, care reiterează principiile unei singure Europe, unității și protejării democrației și a statului de drept.

La reuniune au participat președintele Consiliului European Donald Tusk, șeful CE Jean-Claude Juncker, președintele PE Antonio Tajani, cancelarul german Angela Merkel, președintele Emmanuel Macron dar și prim-ministrul Italiei Giuseppe Conte, premierul Ungariei Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz și prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov.