0 comments

​VIDEO Protest AUR în Parlament. Banner uriaș desfășurat de la un capăt la altul al sălii de plen

by on 20 decembrie 2021
 

​​Deputaţi ai AUR au afişat, luni, în plenul Camerei, în faţa tribunei, un banner pe care era scris mesajul „Libertate fără certificate”, în timp ce liderul grupului, George Simion, a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind introducerea certificatului verde.

„Este pe ordinea de zi un proiect care încalcă Constituţia – certificatul verde. Trebuie scos de urgenţă de pe ordinea de zi. În presă s-au dat semnale îngrijorătoare privind adoptarea certificatului verde sau stop-COVID. Nu poate exista în democraţie aşa ceva”, a spus Simion.

El a susţinut că liderul PSD Marcel Ciolacu doreşte introducerea certificatului verde prin asumarea răspunderii Guvernului.

„Nu vrem certificat verde şi nici asumarea răspunderii Guvernului Ciucă pe certificatul verde”, a spus Simion, citat de Agerpres, anunţând că vineri „mii de români vor veni la proteste în faţa Parlamentului împotriva certificatului verde”.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, a precizat că acest proiect nu va fi dezbătut în plenul Camerei deoarece nu are raport din partea comisiilor de specialitate şi nu a supus la vot retragerea proiectului de pe ordinea de zi. El a atenţionat că, potrivit regulamentului, în timpul dezbaterilor parlamentare deputaţii nu au voie să desfăşoare pancarte sau bannere.

La şedinţă a venit şi senatoarea Diana Şoşoacă, care a strigat din sală că se încalcă dreptul la exprimare, după ce Suciu a precizat că aceasta nu are dreptul să se exprime în plenul Camerei.

„Este bătaie de joc ce se întâmplă în Parlament, nu pot să citesc un raport că nu văd colegii. (…) Lipsa de educaţie arată asemenea manifestări.(…) Asemenea comportamente denotă o gravă lipsă de educaţie”, a protestat deputatul USR Iulian Bulai, după ce bannerul a fost afişat de către parlamentarii AUR în dreptul microfonului.

Şi deputatul PSD Adrian Solomon a acuzat faptul că nu poate să-şi desfăşoare activitatea. „Domnule preşedinte de şedinţă, să luaţi act că sunt agasat”, a spus Solomon.

Lucrările Camerei Deputaţilor au continuat, după ce reprezentanţii AUR au renunţat la desfăşurarea bannerului.