0 comments

23 August 2019 Google rupe tradiția și renunță la denumirile de desert pentru Android – start-up.ro

by on 23 august 2019
 
  • 23 August 2019
  • News

Google rupe tradiția și renunță la denumirile de desert pentru Android, iar versiunea următoare a sistemului de operare nu va fi asociat cu niciun desert.

Google a dezvăluit oficial numele următoarei versiuni a Android, ce este programată să fie lansată în toamna acestui an. Google rupe o tradiție veche de 10 ani și renunță la denumirile de desert pentru versiunile de Android. Așadar, următoarea versiune a sistemului de operare renunță la litera Q, ce ar fi trebuit să reprezinte un desert, și se va numi simplu Android 10.

Google și-a numit versiunile sistemlui de operare: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo și Pie.

Este o decizie istorică, dar care nu va afecta utilizatorii deoarece nimeni nu se referea la versiunile de Android după numele de desert, ci mai degrabă menționa versiunea numerică (5, 7, 9 etc).

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Totodată, cu acest anunț gigantul american schimbă și fontul și alege unul „mai modern”. De ce a ales Google să schimbe această tradiție? „Aveam câteva nume bune, dar aceste denumirii nu sunt incluzive. Să alegem o denumire de desert din limba engleză nu este foarte reprezentantivă pentru utilizatorii de Android din India sau Brazilia. «Pie» nu este tot timpul un desert, «lollipop» poate fi greu de pronunțat în anumite regiuni, iar «marshmallows» nu sunt foarte populare în multe locuri”, a declarat Sameer Samat, VP of product management pentru Android pentru The Verge.

Un lucru la care Google nu renunță este la roboțelul verde ce reprezintă sistemul de operare Android.

Totuși, oficialii companiei nu au vrut să spună ce a înseamnat „Q”-ul din Android Q, iar Samat a precizat doar că aveau mai multe variante.

Citeste stirea completa