0 comments

5 beneficii importante pentru piele ale uleiului de cătină

by on 2 octombrie 2020
 

Atât fructele de cătină cât și uleiul obținut din acestea sunt recunoscute în întreaga lume pentru beneficiile lor pentru sănătate și frumusețe. Fructele de cătină pot fi incluse fără rețineri în topul darurilor pe care natura ni le oferă în fiecare an, dat fiind mai ales numărul mare de proprietăți pe care acestea le au.

Uleiul de cătină poate fi folosit atât pentru uz intern cât și pentru uz extern și este benefic nu numai pentru sănătatea organismului uman, ci totodată și pentru frumusețe. Despre beneficiile pentru frumusețe ale uleiului de cătină ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Mai exact, vom vorbi despre beneficiile pentru piele ale uleiului de cătină.

Astfel, dacă vrei să profiți și tu de toate aceste proprietăți pe care un ulei de catina bun le poate oferi pielii tale, atunci ar trebui să îl cumperi din oferta BioBoom.ro. Iată care sunt beneficiile de care te vei bucura:

Oferă protecție împotriva razelor soarelui

Un prim avantaj important al uleiului de cătină la nivelul pielii este reprezentat de protecția pe care acesta o poate oferi împotriva razelor soarelui. Are un conținut bogat de vitamina C așa că se poate dovedi a fi o alternativă excelentă pentru multe dintre soluțiile chimice nu tocmai prietenoase cu pielea care promit la rândul lor protecție împotriva razelor UVA și UVB.

De asemenea, în cazul în care ai suferit arsuri solare nu foarte grave sau chiar iritații minore, uleiul de cătină se poate dovedi a fi un foarte bun remediu.

Este un remediu excelent pentru acnee

Nu doar arsurile și iritațiile pot fi tratate cu ajutorul uleiului de cătină, ci totodată acesta mai poate fi folosit și în caz de acnee.

Efectele pozitive pentru tratarea acneei sunt datorate conținutului de acid linolenic, care are efect de stimulare a funcționării în parametri normali a glandei sebacee. Astfel, și producția de sebum va fi la rândul său la un nivel normal.

Previne apariția ridurilor

Nimeni nu își dorește apariția ridurilor prea curând, iar un mod foarte bun de a preveni asta implică folosirea uleiului de cătină.

Face pielea să fie mult mai elastică și totodată are efect antirid. De neignorat sunt și proprietățile sale antioxidante, având un conținut foarte bogat de vitamina C care păstrează pielea mereu tânără. Astfel, poți folosi uleiul de cătină pentru a te bucura de o piele cât mai tânără, mai elastică și mai atrăgătoare.

Are rol de hidratare a pielii

Un alt beneficiu foarte important al uleiului de cătină pentru piele este cel de hidratare. Este de datoria noastră să ne păstrăm pielea mereu bine hidratată, astfel încât să fie totodată și cât mai sănătoasă, iar uleiul de cătină ne poate ajuta să ducem misiunea la bun sfârșit.

Pătrunde cu ușurință în piele și totodată o ajută să păstreze apa la nivelul epidermei, prevenind astfel deshidratarea pielii.

Util pentru vindecarea rănilor

Iar cel de-al 4-lea beneficiu al uleiului de cătină este reprezentat de efectul său de accelerare a vindecării rănilor. Acest beneficiu este datorat în principal conținutului de Omega 7, având astfel rolul de a regenera mult mai rapid epiderma.

Prin urmare, dacă ai suferit răni la nivelul tenului și vrei să eviți apariția cicatricilor, atunci ar trebui să folosești ulei de cătină.

Acestea sunt așadar cele mai importante 5 beneficii pentru ten ale uleiului de cătină. Cumpără-l din oferta BioBoom.ro pentru a te putea bucure de ele plus multe alte proprietăți importante.