0 comments

Acer Predator X27, un monitor de gaming cat o revolutie!

by on 29 septembrie 2018
 

Acer Predator X27 este unul dintre putinele monitoare de gaming extreme, dedicate celor entuziasti, care pe langa jocuri urmaresc si continut multimedia. Acer Predator X27 poate fi al vostru pentru doar… 12.500LEI!

Ieftin, nu? Dar ce motiveaza pretul acestui produs? Ei bine putem spune ca incorporeaza tehnologie si functii avansate care sunt inaintea vremurilor sau putem spune ca este un monitor pentru cei care adopta tehnologia inainte ca aceasta sa devina accesibila pentru publicul larg.

Acer Predator X27

Evident, un astfel de monitor necesita si un calculator potent. De ce? Pentru a putea rula fara probleme jocuri in rezolutie 4k la minim 60FPS, desi ar fi de preferat ca acestea sa ruleze cu peste 140FPS-uri 🙂 Da, monitorul are rezolutie 4K cu un panou IPS la 144Hz. Acer recomanda minim o placa Nvidia 1080Ti pentru a va putea bucura de ceea ce ofera acest monitor, dar, chiar si asa, va recomandam sa activati functia G-Sync pentru a elimina rupturile de cadre. Datorita panoului care ofera 1000nits luminozitate, monitorul este certificat si HDR 1000. Monitorul suporta HDR la rezolutie 4K cu 120Hz. Panoul este evident de calitate, fiind de tip Quantum Dot.

Desi suporta HDR 1000, avem parte de un panou pe 8 bit cu functia FRC,  care ajuta monitorul sa obtina un efect de culoare asemanator cu cel al unui ecran pe 10 bit. Panoul are un strat non-glare, care ajuta la eliminare reflexiilor nedorite, iar pe langa avem la pachet protectii pentru a elimina si mai multe reflexii, exact ca in cazul monitoarelor de grafica profesionale. Avem parte de un unghi de vizualizare de 178 de grade tot datorita panoului de tip IPS. Timpul de raspuns este de 4ms, asadar suficient de bun pentru gaming, chiar daca ideal ar fi de 1ms.

Acer Predator X27

Diagonala este de 27 inch, adica marimea ideala pentru a te juca, conform gamerilor, nici prea mare, nici prea mica. Monitorul poate fi setat la un refresh de 98Hz, 120Hz sau 144Hz, daca alegem optiunea de overclock. Pe partea de conectivitate avem un Displayport 1.4, un HDMI 2.0, un jack de 3.5mm si doua USB 3.0. Desigur avem si doua difuzoare de 4W, in cazul in care doriti si sunet, dar nu dispuneti de boxe sau casti. Imaginea arata excelent, mai ales in modul HDR, in care am incercat Shadow of the Tomb Raider.

Evident ca ne place Acer Predator X27, dar vor mai trece multi ani pana cand aceste monitor se vor regasi la pretul de 1500-2000LEI.