0 comments

Acer Swift 7 (2018) – Cel mai subtire laptop din lume!

by on 2 mai 2018
 

Pe piata de laptopuri ultra-subtiri tocmai a aparut un nou challenger pregatit sa se infrunte direct cu Apple si cu orice alt mare producator de ultrabook-uri. De fapt Acer Swift 7 este in acest moment descris ca fiind cel mai subtire laptop din lume!

Design si constructie

La prima utilizare ai o senzatie foarte ciudata cand tii in mana un dispozitiv atat de subtire si de usor. Initial Acer Swift 7 a fost prezentat in cadrul CES 2018, iar acum este disponibil la vanzare. Grosimea lui este de numai 8.98mm, deci la acest capitol nu se compara cu alte laptopuri, ci de-a dreptul cu telefoanele de top. Este uimitor ce a reusit Acer sa integreze in acest sasiu din aluminiu extrem de subtire.

Conectivitate

Acer Swift 7 dispune de doua porturi USB Type C, alaturi de care avem un port jack de 3.5mm. Pentru conectivitate si portabilitate avem la dispozitie inclusiv un slot pentru nano sim si un modem 4G. Tastatura este suficient de ergonomica si in plus aceasta este iluminata. Pe partea stanga a tastaturii regasim si un cititor de amprente, dar pozitionarea ni se pare putin ciudata, daca esti dreptaci, dar te vei obisnui odata ce asociezi amprenta unui deget de la mana stanga. Trackpad-ul urias a fost pastrat de la varianta lui Acer Swift 7 de anul trecut. Acesta este putin diferit de restul trackpad-urilor, deoarece nu are butoane de click.

Display

Ecranul de 14 inch are rezolutie Full HD si beneficieaza de asemenea de touch, chiar daca displayul nu se intoarce la 360 de grade pentru a se transforma in tableta. Oricum, functia este binevenita intr-o era in care totul este bazat pe simpla atingere si pe gesturi.  Calitatea ecranului este foarte buna si nu am simtit nevoie unei rezolutii mai mari.

Motorizare

Procesorul din acest laptop este un Core i7 din generatia a saptea, de tip ultra-low voltage, lucru care ii permite o autonomie a bateriei de 10 ore, uimitor pentru cat de subtire este acest dispozitiv. Stocarea este de 256GB iar memoria RAM are o capacitate de 8GB. Acestea nu pot fi upgradate deoarece sunt lipite pe placa de baza, dar nu credem ca este necesara o capacitate mai mare, mai ales ca acest laptop nu este destinat jocurilor sau productivitatii intense gen editare foto-video, el fiind mai degraba destinat segmentului business. Desigur ca poti face o editare minimala in Photoshop sau Premiere, dar de principiu este mai potrivit pentru browsing, social media, office, vizionare de continut video etc.

Per total ne-a placut maxim acest laptop si il recomandam persoanelor care au nevoie de portabilitate si performanta, dar si de un dispozitiv care sa arate intr-un mare fel.