0 comments

Acer Switch 7 Black Edition, un briceag elvețian: tabletă, laptop și tabletă grafică!

by on 4 august 2018
 

Acer Switch 7 Black Edition este un  hibrid de top, care combina performantele unui laptop cu portabilitatea unei tablete si nu numai. Acer este o companie care in trecut era foarte cunoscuta pe piata entry si mid de tablete si laptopuri, dar prezenta lor a fost extinsa si pe piata de laptopuri si tablete high end de business si de gaming.

Strategia agresiva de promovare a adus stabilitate companiei, astfel Acer a reusit sa se impuna iarasi pe piata, dupa ce in urma cu ceva timp a avut probleme. Produsele companiei au evoluat foarte mult in scurt timp, iar Switch 7 Black Edition este o creatie din zona high end care ne ofera un design stilat si performante ridicate. Seria Switch este competitoare cu modelele Surface de la Microsoft.

Acer Switch 7 Black Edition are un pret in jurul sumei de 1700$ si urmeaza sa se gaseasca si pe rafturile magazinelor din Romania. Tastatura se prinde de tableta cu ajutorul unor magneti puternici, iar pe spate avem un stand care se integreaza perfect in carcasa. Greutatea tabletei este de 1.6 kg iar grosimea de 1.5cm cu tastatura atasata. Un aspect interesant este acela ca Acer Switch 7 Black Edition, desi are un procesor puternic, el nu este racit activ, Acer marketand racirea sub numele de Dual LiquidLoop, ea fiind cel mai probabil realizata din heatpipe-uri care degaja rapid caldura.

 

In partea laterala dreapta regasim un slot pentru carduri microSD, o mufa combo jack, mufa pentru incarcare, un port USB 3.1 si un Type C. Standul este bine realizat si sustine fara probleme tableta sub orice unghi, insa suntem curiosi daca acesta se va slabi dupa cativa ani de utilizare.

Ecranul are o diagonala de 13.5 inch, iar panoul este de tip IPS la o rezolutie de 2256 x 1504 pixeli, si evident are functie touch cu suport pentru 10 degete simultane pe ecran. Scrisul si imaginile arata incredibil de bine, densitatea pixelilor fiind foarte ridicata. Unghiurile de vizualizare sunt largi, dar am fi preferat ca ecranul sa fie mat, desi suprafata glossy ofera si ea la randul ei anumite avantaje, precum un contrast mai ridicat.

Performantele sunt oferite de un procesor Intel Core i7 8550U, 16GB RAM si un SSD  de 512GB, specificatii demne de un laptop performant, dar integrate foarte frumos intr-o carcasa de tableta. In plus, la pachet, primim si un stylus activ, in acest mod concurand direct cu iPad Pro si Microsoft Surface. Pe langa placa video integrata in procesor, Switch 7 Black Edition dispune si de o placa video dedicata nVidia MX150, care se descurca bine pana si in jocuri.

Bateria integrata ofera pana la 10 ore de autonomie, iar sistemul de operare este Windows 10 Pro pe 64 bit. Acer Switch 7 Black Edition este un 2 in 1 multipurpose, aceasta putand fi utilizat la crearea de continut grafic, sketch-uri si altele asemena, care pot fi realizate in Photoshop sau Corel; sau chiar la crearea de continut video. Noua ne-a placut foarte mult acest hibrid si este de apreciat faptul ca Acer evoluaza.