0 comments

Acesta e noul cip mai performant pentru smartphone-uri midrange – Dojotech.ro

by on 1 septembrie 2020
 

Acesta e noul cip mai performant pentru smartphone-uri midrange

O anumita companie a anuntat un nou cip mai performant pentru smartphone-urile de clasa mijlocie, adica midrange. Acesta a fost special conceput pentru a oferi o performanta imbunatatita pentru telefoanele midrange. De asemenea, exista sanse ca va avea si o eficienta energetica imbunatatita.

Telefoanele midrange (de clasa medie) sunt in tendinte, iar Qualcomm isi actualizeaza portofoliul de cipuri pentru aceste smartphone-uri. Compania a anuntat astazi Snapdragon 732G care e succesorul lui 730G de anul trecut.

Cel mai nou cip al companiei Qualcomm din Statele Unite ofera imbunatatiri de performanta AI, dar si imbunatatiri de performanta pentru procesor si pentru placa grafica. Poco a anuntat astazi ca noile sale smartphone-uri vor fi propulsate de cipul Snapdragon 732G al Qualcomm, desi detalii precum preturile si disponibilitatea nu sunt cunoscute.

Sam Jiang, liderul global de produse al Poco, a declarat: “Credem ca smartphone-urile vor stabili un nou punct de referinta in categoria midrange, redefinind complet relatia dintre pretul unui telefon si capabilitatile acestuia”.

Comparativ cu 730G, Snapdragon 732G foloseste un procesor Kryo 470 mai performant (tactat la 2,3GHz). Desi ambele cipuri folosesc GPU-ul Adreno 618, Qualcomm sustine ca Snapdragon 732G ofera grafica imbunatatita.

Ambele cipuri folosesc modemul X15 LTE capabil de viteze de pana la 800Mbps. Snapdragon 732G va permite aducerea pe smartphone-urile midrange a unor functii Snapdragon Elite, cum ar fi reglarea culorilor pentru jocurile HDR.

Unele dintre cele mai notabile imbunatatiri par a include motorul AI de a patra generatie care, conform companiei Qualcomm, ofera “experiente predictive pentru utilizatori” si care va fi mai performant decat generatia anterioara. De asemenea, va creste autonomia acumulatorului smartphone-urilor midrange, conform Qualcomm.

AI, autonomie, cip, cip nou, companie, GPU, inteligenta artificiala, jocuri, midrange, modem, noul cip, Poco, procesor, Qualcomm, smartphone-uri, smartphone-uri midrange, Snapdragon 732G, Statele Unite, SUA, telefon

Citeste stirea completa