0 comments

Adevărata încărcare wireless ar putea sosi pe un smartphone Vivo; Chinezii colaborează cu o firmă din domeniu pentru implementarea acestei tehnologii – Mobilissimo.ro

by on 4 martie 2019
 

Printre companiile de origine chineză ce se remarcă și prin inovația adusă în segmentul smartphone îi avem și pe cei de la Vivo, companie care recent ne-a dezvăluit smartphone-ul concept Apex 2019 – un terminal complet fără porturi și butoane care prevede cum vor arăta device-urile din viitor. Acum aflăm că firma chineză vrea să inoveze și în zona de încărcare wireless, print-un parteneriat cu Energous.

Acesta din urmă este un startup din San Jose care a dezvoltat o tehnologie de încărcare wireless la distanță care aparent poate livra până la 20W către un smartphone la o distanță de până la 4.5 metri față de transmițător. Aflăm că sistemul celor de la Energous convertește energia electrică în unde radio care sunt transmise către device-uri prin intermediul unui receiver.

Tehnologia numită “WattUp Wireless Charging 2.0” ar putea ajunge pe viitor pe smartphone-urile Vivo și aflăm că sistemul permite încărcarea wireless a mai multe dispozitive simultan. Momentan se lucrează la un sistem dedicat pentru Vivo și deși nu știm exact când vom vedea pe piață un smartphone cu asemenea capabilitate de încărcare, lucrurile sună destul de promițător. 

Citeste stirea completa