0 comments

Adio Cortana, dar rămân cu tine… Asistentul virtual Microsoft dispare în forma actuală de pe Android şi iOS de pe 31 ianuarie – Mobilissimo.ro

by on 18 noiembrie 2019
 

Dacă 10 ianuarie e ziua de „adio” pentru Windows 10 Mobile, la o lună şi câteva săptămâni după mai pierdem un produs/serviciu Microsoft. Asistentul virtual Cortana va înceta să mai existe ca aplicație așa cum o cunoaștem pe iOS şi Android începând cu data de 31 ianuarie 2020. Avem detalii mai jos.

Microsoft a confirmat aceste planuri, valabile doar pentru aplicaţia de pe iOS şi Android. Până acum dispariţia sa confirmat pentru pieţele din Marea Britanie, Germania, Australia, Mexic, China, Spania, Canada şi India. Ce se întâmplă cu Cortana totuşi? Asistentul numit după un personaj/AI din jocul Halo va fi „integrat mai profund cu aplicaţiile de productivitate Microsoft 365”. Cortana debuta pe iOS şi Android în decembrie 2015, fiind iniţial gândit ca un liant important între PC-urile cu Windows 10 şi telefoanele mobile.

A primit câteva schimbări de design şi funcţionalitate extra, dar tot e în urma lui Alexa şi Google Assistant. Nici cu Siri nu se prea poate bate… Asta deşi a prezis scorul corect la o mulțime de meciuri de la Cupa Mondială acum câţiva ani. Pe viitor Cortana va fi integrată direct în Outlook pe iOS şi Android, putând printre altele să citească mailuri cu voce tare. Începând cu 31 ianuarie 2020 apare şi o nouă versiune de Microsoft Launcher, fară aplicaţia Cortana.

Cortana în sine a debutat în 2014, ca asistent virtual pentru Windows 10 şi Windows 10 Mobile/ Windows Phone. A apărut ulterior pe boxa inteligenta Invoke, pe Surface Headphones, Xbox One, căşti Windows Mixed Reality şi alte dispozitive.

Citeste stirea completa