0 comments

Adobe va renunţa definitiv la suportul Flash pe 31 decembrie – Mobilissimo.ro

by on 18 iunie 2020
 

Una dintre tehnologiile cele mai mari consumatoare de resurse pe desktop şi mobil a fost Adobe Flash. Hulit de Steve Jobs ani buni şi alungat de pe Apple, Flash Player ajunge la finalul vieţii pe 31 decembrie 2020. Avem detalii mai jos.

Adobe anunţa încă din 2017 planul său de a încheia cu suportul pentru Flash Player. Acum a oferit şi o dată finală pentru acest lucru. Ulterior compania nu va mai oferi actualizări sau security patch-uri pentru Flash şi vă recomandă dezinstalarea sa. În plus, Adobe va înlătura şi arhivele cu versiunile precedente de Flash de pe site-ul său şi va bloca conținuturile bazate pe Flash din a rula.

Oricât e de urât Adobe Flash, trebuie să recunoaştem că a fost vital în transformarea Internet-ului într-un mediu interactiv. Mă gândesc aici la joculeţele Flash pe care le jucăm cu toţii la început de mileniu pe diferite site-uri, la animaţii realizate în Flash şi la platforme întregi video bazate pe Flash. Chiar şi YouTube se baza în bună parte pe Flash pentru a face streaming cu clipuri către milioane de utilizatori.

În anii 2010 Flash a început să piardă din popularitate, lovit de platforme open source ca HTML5 şi CSS 3. Era nevoie de o platformă care să nu mai ruleze anevoios pe telefon. Adobe Flash a fost creat şi dezvoltat în anii ’90 de către FutureWave şi Macromedia, ajungând apoi la Adobe prin achiziţia companiilor.

Citeste stirea completa