0 comments

Ai parolă la Windows 10? ATENŢIE, poate fi furată dacă instalezi asta – DCNews

by on 13 septembrie 2020
 

Parolele pentru windows 10 pot fi foarte uşor de “furat”, cu ajutorul unor aplicaţii gratuite pe care mulţi le instalează. 

Foarte ușor de găsit pe internet, temele de interfață pentru Windows 10 pot fi de un real ajutor pentru împrospătarea interfeței Windows. Din păcate, fișierele cu extensie specială pot fi manipulate pentru a fura parola Windows, deschizând calea pentru alte atacuri și mai sofisticate.

Microsoft permite utilizatorilor să-și creeze propriile teme de interfață pentru Windows 10, un singur fișier executabil putând aplica sunete de sistem, imagini de fundal, un design modificat pentru cursor și schemă personalizată de culori.

Centralizate pe site-uri specializate, temele Windows pot fi descărcate cu doar câteva click-uri, oferind diversitatea mult râvnită de utilizatori. Teoretic, extensia .theme special creată de Microsoft ca și container pentru teme de interfață Windows nu ar trebui să permită modificarea și altor aspecte ale sistemului de operare. Țintă pentru hackeri, formatul de fișier a fost în cele din urmă „spart”, făcând posibilă folosirea acestor fișiere pentru interceptarea parolei Windows, scrie go4it.ro. 

Citeste stirea completa