0 comments

Alegeri locale 2020. Ziua votului a început, primele rezultate exit poll, la ora 21.00

by on 27 septembrie 2020
 

​​Peste 18,2 milioane de români sunt așteptați duminică să voteze la alegerile locale 2020, primele rezultate fiind cele exit-poll și vor fi anunțate la ora 21. În acest an, scrutinul se desfășoară în condiții speciale din cauza epidemiei de coronavirus una dintre marile mize fiind mobilizarea oamenilor la vot, în calculele partidelor, de aceasta depinzând rezultatele alegerilor locale 2020.

Autoritățile au stabilit reguli stricte pentru desfășurarea votului. Românii care merg să voteze la alegerile locale 2020 trebuie să poarte mască, să mențină distanța de minimum un metru față de alte persoane. Spre deosebire de alte alegeri, la localele din acest an alegătorii trebuie să-și pună singuri caretea de identitate în dispozitivul sistemului informatic, să-și îndepărteze masca, pentru scurt timp, pentru a fi identificați, să-și ia singuri buletinele de vot și ștampila.

Alegeri locale 2020. 10 reguli esențiale pentru românii care merg la vot. Ghidul alegătorului

Românii care nu se pot deplasa la secțiile de votare organizate pentru alegerile locale 2020 , din caza bolii sau invalidității, au putut solicita urna mobilă. În ziua votării, echipa care transportă urna specială se va deplasa mai întâi la adresele solicitanţilor din alte cauze decât COVID-19, la unităţile sanitare non-COVID, la unităţile medico-sociale, aziluri de bătrâni, penitenciare şi centre de reţinere şi arestare preventivă.

Echipa care transportă urna specială pentru votul la alegerile locale 2020 se va deplasa la unităţile sanitare COVID-19 şi la adresele persoanelor izolate şi carantinate numai după ce a asigurat exercitarea dreptului de vot de către ceilalţi alegători. Membrii birourilor electorale şi personalul de pază care însoţește urna specială trebuie să poarte mască şi mănuşi ce trebuie schimbate sau dezinfectate cu o soluţie dezinfectantă pe bază de alcool la părăsirea fiecărei incinte. Aceştia nu vor intra în locuinţa în care se află alegătorul şi vor realiza toate formalităţile la intrarea în aceasta, asigurând o distanţă de minimum un metru faţă de alegător.

Alegeri locale 2020. Ce documente trebuie să prezinte persoanele confirmate cu COVID-19 care solicită urna mobilă

Alegerile locale 2020 au și o mare semnificație politică, PNL mizând că mai câștige o bătălie în războiul cu PSD. Rezultatele alegerilor în București, unde social-democrații și-au adjudecat în urmă cu patru ani Primăria Capitalei și primăriile de sector, vor cântări mult în perspectiva parlamentarelor de la finalul acestui an. Pentru prima dată, PNL și USR-PLUS au venit în fața bucureștenilor cu un candidat unic la Primăria Captalei și candidați unici la sectoare sperând că, după închiderea urnelor rezultatele vor confirma o victorie în fața PSD în alegerile locale 2020. P

Pentru Primăria Capitalei, ultimul sondaj arăta o luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea, doare două procente despărțindu-i pe cei doi candidați. Traian Băsescu intrat în luptă după ce PNL și USR-PLUS au decis excluderea PMP din Alianța Dreptei, este pe locul al treilea, cu sub zece procente în intenția de vot. Președintele Klaus Iohannis îl susține pe Nicușor Dan, cu care a avut o întâlnire joi la Palatul Cotroceni, în urma căreia a anunțat că proiectele candidatului PNL și USR-PLUS sun fezabile pentru administrarea Bucureștiului.

Alegeri locale 2020. Ce soluții au pentru București Gabriela Firea, Nicușor Dan și Traian BăsescuDespre alegeri locale, apă caldă, primari și inaugurări de poduri la final de mandat, cu antropologul Radu Umbreș: „Nu degeaba la unele restaurante se oferă la plecare un mic desert din partea casei”

Scrutinul vine cu emoții și pentru sectoarele Bucureștiului, doi candidați fiind, potrivit sondajelor, siguri pe rezultatele alegerilor locale, Robert Negoiță, la sectorul 3 și Daniel Băluță la sectorul 4.

Alegeri locale 2020 Ce proiecte au candidatii la Primaria Sectorului 1 / Clotilde Armand vs Daniel TudoracheAlegeri locale 2020 Ce proiecte au candidații la Primăria Sectorului 2: Radu Mihaiu, Dan Cristian Popescu și Neculai Onțanu

Alegeri locale 2020 Ce proiecte au candidații la Primăria Sectorului 3 – Robert Negoiță vs Adrian Moraru

Alegeri locale 2020 Ce proiecte au candidații la Primăria Sectorului 4 – Daniel Băluță vs Simona SpătaruAlegeri locale 2020 Ce proiecte au candidații la Primăria Sectorului 5 – Cristian Băcanu vs Daniel Florea vs Marian Vanghelie

Alegeri locale 2020 Ce proiecte au candidații la Primăria Sectorului 6 – Ciprian Ciucu vs Gabriel Mutu

Alegeri locale 2020. Bătăliile în primele 10 cele mai mari orașe și ultimele calcule înaintea votului de duminicăAlegeri locale 2020 – urnele se deschid la 7.00, de ce acte ai nevoie a secția de votareSecţiile de votare organizate pentru alegerile locale 2020 se vor deschide duminică, la ora 7,00, şi se vor închide la ora 21. 00. La alegerile locale 2020 voteză cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor, cei care nu au interdicții din partea instanței, cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România. La alegerile locale 2020, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau sectorul în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz. Alegătorii votează numai la secţia la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţa şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă (alegătorii cetăţeni români) sau în copia de pe lista electorală complementară (alegătorii cetăţeni ai Uniunii Europene).

Românii care votează la alegerile locale 2020 o pot face în baza următoarelor documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare – carnetul de serviciu militar. Actele trebuie să fie valabile în ziua votării. Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia, a stabilit Biroul Electoral Central.

Alegeri locale 2020 Peste 18 milioane de alegători sunt așteptați la urne. Tot ce trebuie să știi despre măsurile excepționale și votare Alegeri locale 2020 – marea necunoscută, prezența la votUna din mizele alegerilor locale 2020 este mobilizarea la vot. La crutinul din urmă cu patru ani prezenţa la vot pe ţară, a fost de 48,44%. Judeţul cu cea mai mare prezenţă la urne a fost Giurgiu (63,35%), în timp ce procentul cel mai scăzut de prezenţă la urne a fost înregistrat în judeţul Timiş (40,87%). În municipiul Bucureşti, au votat 33,31% dintre cetăţeni.

HARTĂ INTERACTIVĂ Alegeri locale 2020: Prezența la ultimele două rânduri de alegeri, pe județe și în Capitală

VIDEO Cum convingi un om trecut de 60 de ani să meargă duminică la vot? Tudor Chirilă: Un oraș trebuie gândit ca suma generațiilor care îl parcurg

De ce merg duminică să votez la alegerile locale 2020? Sociologul Gelu Duminică, la HotNews Live: Ce reformă poți să ai cu 33% participare la vot? Schimbarea se produce dacă participi în joc

Primele rezultate la alegerile locale 2020 – exit poll, la ora 21.00Primele rezultate exit-poll la alegerile locale 2020 vor fi prezentate la ora 21:00. Biroul Electoral Central a acreditat CURS şi AVANGARDE pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale 2020.

Alegeri locale 2020. HotNews.ro prezintă pe parcursul zilei informații relevante despre desfăsurarea zilei votului și va prezenta rezultate alegeri locale 2020, exit-poll -uri realizate în București și marile orașe ale țării.

…………