0 comments

Alertă pe Facebook…| RomaniaTV.Net – Mobi – RomaniaTV.net

by on 1 februarie 2020
 

Publicat: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 15:30 //
Actualizat: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 15:30

// Sursa: romaniatv.net


Un nou virus circulă pe Facebook Messenger. Este vorba de un mesaj privat trimis utilizatorilor, care conține un link spre un video.

Specialiștii în securitate informațională de la Kaspersky Lab au descoperit o campanie de tip cross-platform în messengerul din Facebook prin care utilizatorii primesc linkuri și, în caz că le accesează, pe calculatorul lor se instalează un virus, scrie huff.ro.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: “Cer anticipat scuze pentru greşelile pe care le-am făcut” VIDEO

Utilizatorii primesc un mesaj privat de la cineva din lista lor de Facebook, prin care sunt rugați să acceseze un link care duce spre un videoclip.

În momentul în care utilizatorul va face asta, el va fi redirecționat pe o altă pagină, unde i se va cere permisiunea pentru a descărca și instala o presupusă actualizare a Flash Player, care este de fapt virusul în cauză, relatează The Hacker News.

Citeşte şi A făcut anunţul pe Facebook, iar soţia a comentat: “Ca să înţelegeţi şi voi de ce şi-a lăsat nevasta şi copilul”

Acest virus nu este un Trojan sau ceva de acest fel. El instalează un program prin care se face publicitate, advertising.

Specialiștii recomandă ca înainte de a deschide linkul întrebați prietenul dacă într-adevăr el v-a transmis acel mesaj.

Citeste stirea completa