0 comments

Alexandrion Group și Fundația Alexandrion au sărbătorit Centenarul la Alba-Iulia

by on 19 octombrie 2018
 

Marea Unire din 1918 a fost sărbătorită de Alexandrion Group și Fundația Alexandrion, miercuri seara, în cetatea din Alba-Iulia, un loc plin de însemnătate și istorie. În prezența a peste 100 de invitați a fost marcat acest moment plin de semnificație pentru toți românii: împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a României.

“România este țara în care Dl. Nawaf Salameh, Chairman-ul grupului și președinte al Fundației Alexandrion și-a găsit căminul și în care a pus bazele și a dezvoltat o afacere de peste 20 de ani. Astfel că noi cei de la Alexandrion Group nu puteam să nu marcăm acest moment extrem de important pentru România. Noi sărbătorim Centenarul cu fiecare produs care iese anul acesta din distileriile noastre. Pe etichetele tuturor brandurilor locale din portofoliul grupului au fost adăugate elemente dedicate Centenarului Marii Uniri. “a spus Răzvan Vasile, CEO Alexandrion Trading în deschiderea evenimentului de la Alba-Iulia.

La ceas aniversar a fost evidențiată și implicarea Fundației Alexandrion în sprijinirea valorilor culturii și științei din România. Vicepreședintele acesteia, dl. prof. univ. dr. Andrei Marga, a menționat câteva dintre demersurile inițiate de Fundație. Printre acestea s-au numărat organizarea Galelor Constantin Brâncoveanu și Matei Brâncoveanu – menite să onoreze personalitățile culturale, atât din România cât și din străinătate, implicarea Fundației în reeditarea și publicarea mai multor volume ca: Biblia de la București, monografia „Constantin Basarab Brâncovenu – Portret domnesc si retrospectiva unei epoci (1654-1688)”, realizată de dr. Claudiu Turcitu sau primul volum al Dezbaterilor de la Sinaia, care urmează să fie lansat la finalul lunii octombrie, la cea de-a doua ediție a evenimentului cu același nume.

În plus, implicarea Grupului și a Fundației Alexandrion în sport a fost vizibilă și la evenimentul de la Alba-Iulia. Reprezentanți de cluburi și membri ai echipelor de fotbal și volei din zonă au participat la această sărbătoare.

Cu toții s-au prins în hora Marii Uniri pe acordurile muzicii tradiționale românești cântate de una dintre cele mai apreciate voci ale cântecului popular românesc, Veta Biriș, dar și a Tarafului Lelița de la Căstău.

***

Despre Alexandrion Group:

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția de băuturi alcoolice din România. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase și au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de

produse proprii cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piață, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti și produse internaționale. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, Alexandrion 100, ediție specială dedicată Centenarului, faimosul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova, dar şi alte produse care au asigurat companiei poziția de lider pe piața băuturilor spirtoase şi tradiţionale din România.

Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea printr-o achiziție în domeniul producției de vin din România, completând astfel oferta noastră cu vinuri liniștite și spumante premiate.

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion de peste 20 de ani. Cele mai importante demersuri ale Fundației sunt legate de sfera culturală – Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu, ajunsă în 2018 la cea de-a V-a ediție, și Gala Premiilor Matei Brâncoveanu, ajunsă deja la a patra ediție. De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, au avut în 2018 cea de-a treia ediție. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing şi din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat în crearea unor condiţii de pregătire de înalt nivel care să le permită tinerilor sportivi obţinerea unor rezultate cât mai bune. Totodată a fost promovat un stil de viaţă sănătos, în care sportul ocupă un loc important.