0 comments

AMD lansează trei procesoare desktop din seria Ryzen 3000XT – start-up.ro

by on 17 iunie 2020
 

AMD a anunțat trei noi adiții la cea de-a treia generație de procesoare AMD Ryzen pentru sistemele desktop: AMD Ryzen 3900XT, AMD Ryzen 7 3800XT și AMD Ryzen 5 3600XT.

Fiind adiții la gama de procesoare AMD Ryzen de generație a treia, procesoarele desktop din seria 3000XT sunt optimizate pentru frecvențe mai mari în boost pentru a livra o performanță atât în gaming cât și în crearea de conținut.

De asemenea, începând de astăzi este disponibil la nivel mondial și chipset-ul AMD B550, primul chipset mainstream care vine cu suport pentru PCIe® 4.0. Fiind disponibil pe o varietate de plăci de bază, cu diferiți factori de formă, chipset-ul AMD B550 este perfect pentru performanța de mare viteză în gaming și în multitasking. În plus, AMD a anunțat și chipset-ul A520 pentru socket-ul AM4 și pentru procesoarele AMD Ryzen de generație a treia, cu mai mult de 40 de design-uri care se află în dezvoltare.

Pe lângă aceste noi procesoare și chipset-uri, AMD a anunțat și redesignul software-ului de accelerare hardware StoreMI, care vine cu o nouă interfață de utilizare dar și cu un algoritm îmbunătățit.

„Cu ajutorul procesoarelor Ryzen 3000XT aducem optimizări de ultimă oră procesului de fabricare pe 7nm, pentru a putea livra o performanță single-thread de top, lider în industrie, și mai multe opțiuni flexibile pentru gamerii entuziaști”, a declarat Saeid Moshkelani, Vice-Președinte Senior și Manager General client business unit

Procesoarele AMD Ryzen din seria 3000XT

Dezvoltate pe baza familiei de procesoare AMD Ryzen 3000, CPU-urile din seria 3000XT ridică nivelul de performanță al arhitecturii Zen 2 cu un proces optimizat de fabricare, pe 7nm, care oferă frecvențe mai mari de boost și o performanță îmbunătățită la același TDP precum în cazul generației Ryzen 3000.

Pachetele retail ale procesoarelor AMD Ryzen 5 3600XT includ un cooler Wraith Spire. Procesoarele AMD Ryzen 9 3900XT, AMD Ryzen 7 3800XT și AMD Ryzen 5 3600XT au specificații gândite special pentru gamerii entuziaști care aleg, de obicei, soluții de răcire aftermarket pentru cea mai bună performanță posibilă.

În concluzie, AMD recomandă utilizarea unei soluții AIO cu un radiator de minimum 280mm, sau un produs echivalent, pentru ca experiența cu noile procesoare să fie una de top. O listă de coolere recomandate de AMD poate fi găsită pe site-ul companiei, pentru ca utilizatorii să poată să profite la maximum de potențialul seriei de procesoare desktop 3000XT.

Platformele AM4

Noul chipset A520 pentru socket-ul AM4 este cea mai nouă adiție la familia de chipset-uri AMD 500 Series, punând la dipsoziția utilizatorilor desktop o platformă de încredere pentru a le satisface toate nevoile. Plăcile de bază AMD 500 Series, incluzându-le aici și pe cele cu noul chipset A520, oferă performanță esențială pentru generația a treia de procesoare AMD Ryzen și pentru cele mai noi, din seria Ryzen 3000XT. Procesoarele AMD Ryzen 3000XT Series vin cu suport pentru plăcile de bază echipate cu BIOS pentru Ryzen 3000 Series, incluzând suport day one pentru întreaga familie de chipset-uri 500 Series.

Tehnologia AMD StoreMI a fost reimaginată pentru anul 2020 și pentru viitorul apropiat cu o nouă interfață de utilizare și noi funcții specifice. Printre cele mai importante funcții ale versiunii 2.0 se numără un algoritm de accelerare bazat pe caching care îmbunătățește integritatea datelor și le prioritizează pe cele mai accesate, mărind viteza de boot cu până la 31% și scăzând viteza de încărcare a jocurilor cu până la 13% în comparație cu un HDD care nu e ajutat de StoreMI. Cu ajutorul designului inteligent al UI-ului, AMD StoreMI este ideal pentru atingerea vitezelor de nivel SSD dispunând de o capacitate de nivel HDD.

Procesoarele AMD Ryzen 5 3600XT, AMD Ryzen 7 3800XT și AMD Ryzen 9 3900XT vor fi disponibile la retailerii începând cu data de 7 iulie 2020. Plăcile de bază AMD A520 vor fi disponibile începând cu luna August 2020, fiind dezvoltate de producătorii parteneri ASRock, ASUS, Biostar, Colorfoul, GIGABYTE și MSI.

Citeste stirea completa