iOS 14 devine oficial: widget-uri pe homescreen, Picture in Picture, app drawer, Apple Translate - Mobilissimo.ro
 
 
 
Apple lansează telefonul care poate porni maşina. Pe ce model de BMW va funcţiona - Mediafax
 
0 comments

Anunț oficial: Apple face tranziția Mac-urilor spre procesoare cu nuclee ARM – Gadget.ro

by on 22 iunie 2020
 

Hardware

Este o mișcare îndelung așteptată din partea Apple, iar în cadrul WWDC au declarat oficial că vor face trecerea de la procesoarele Intel spre procesoare dezvoltate intern pe nuclee ARM. Primele Mac-uri cu nuclee ARM urmează a debuta până la sfârșit de an.

Este în lucru deja o muncă importantă spre a aduce aplicațiile din Mac OS în noua configurația hardware. Au venit cu mai multe noutăți pentru cei ce dezvoltă aplicații (Quick Start Program cu acces la documentație, forum de suport, versiuni beta pentru macOS Big Sur și Xcode 12). Au anunțat și un DTK (Developer Transition Kit format dintre Mac mini cu Apple A12z Bionic, 16 GB RAM și SSD de 512 GB).

Care sunt avantajele în a folosi arhitectura ARM?

Dezvoltatori de aplicații pentru iPhone și iPad vor putea face aplicațiile disponibile și pe Mac OS fără nicio modificare. Vor putea fi instalate din Mac App Store. Putem spune că avem de-a face cu o uniformizare, iar compania americană are un plus în a te atrage în ecosistemul lor (telefon, tabletă și Mac).

Apple își va dezvolta nu doar soluția hardware pentru telefoane mobile și tablete, va face un pas mare și spre Mac. Acum rămâne de văzut dacă le iese cum trebuie de la prima generație, aici este nevoie de mult mai multă putere de procesare. Norocul lor este că nucleele ARM au redus din ecartul de performanță față de soluțiile Intel.

Ce spune Apple de hardware-ul pe ARM ce va fi implementat pe linia de Mac-uri?

industry-leading performance per watt and higher performance GPUs

Acum rămâne de văzut ce vor pregăti. Mai sunt luni bune în care pot pune hardware-ul și software-ul la punct.

Mă aștept ca autonomia să fie un punct major în favoarea ARM, vor putea coborî în ce privește procesul de litografiere spre 7 sau 5nm. Pe de altă parte, sunt curios cum vor reuși să acopere diferența de performanță. Pentru Intel este o lovitură importantă, pierd un client pentru linia de procesoare. Plus că am putea avea un prim semn, iar alte companii să intre în dezvoltarea de procesoare pe ARM (Huawei și Samsung le-aș vedea în pole position).

Sursa: Apple.com

Citeste stirea completa

Social Media
CONNECT
Power By Agregat.ro