0 comments

Apple a închis contul de dezvoltator Epic Games, blocând o serie de jocuri importante – Mobilissimo.ro

by on 31 august 2020
 

Disputa dintre Apple şi Epic Games continuă şi exact cum a promis, firma din Cupertino i-a închis contul de dezvoltator lui Epic. Asta înseamnă că dacă ai descărcat un joc realizat de Epic sau folosind tehnologia sa pe iPad sau iPhone şi l-ai şters între timp, nu îl vei mai putea instala o perioadă.

Iată declaraţia oficială Apple:

„Suntem dezamăgiţi să fim nevoiţi să închidem contul Epic Games din App Store. Am colaborat cu echipa de la Epic Games ani buni pentru lansări şi release-uri. Tribunalul a recomandat ca Epic să se alinieze cu regulile din App Store în vreme ce cazul avansează, reguli pe care le-au urmat în ultimul deceniu până au creat această situaţie.”

Vă reamintesc că Epic Games a decis pe la jumătatea lunii august să recomande jucătorilor de Fortnite de pe Android şi iOS să cumpere skin-uri şi conţinuturi din magazinul sau virtual, fentând App Store şi Play Store. Imediat Google şi Apple au reacţionat şi au scos din magazinele lor jocul Fortnite. Epic a dat în judecată Apple şi a primit susţinerea unor nume mari ca Facebook sau Microsoft.  Problema creatorului lui Fortnite e ca și Apple și Google își opresc 30% din veniturile generate de jocurile lor. 

Ce se întâmplă acum diferit faţă de situaţia pe care o ştiam deja? Ei bine, odată cu închiderea contului de dezvoltator Epic Games, au dispărut şi alte jocuri ale sale din Store, ca Battle Breakers sau titlurile Infinity Blade. Judecătorul a permis totuşi ca Unreal Engine să fie folosit şi că jocurile cu această tehnologie să fie păstrate în App Store deocamdată. Nu e clar dacă Epic pierde acces și la tool-uri vitale pentru a dezvolta jocuri, dar sunt șanse să se întâmple și acest lucru. 

Bătălia continuă!

Citeste stirea completa