0 comments

Apple anunţă update-uri majore la software. Care sunt cele mai importante modificări pentru iPhone – Economica.net

by on 8 mai 2019
 

Apple va anunţa pe 3 iunie noile update-uri ale software-ului pentru sistemele de operare şi aplicaţiile din iPhone, iPad, Mac, Apple TV și ceasurile Apple, la Conferinţa Mondială a Dezvoltatorilor (WWDC). 

Potrivit Bloomberg, modificările de software la iOS 13, denumit „Yukon”, sunt puțin probabil să fie destul de drastice pentru a aduce înapoi pe creştere vânzările iPhone, dar pot îmbunătăți experiența pentru clienții actuali ai Apple.

Acestea ar putea fi, de asemenea, folosite pentru a promova noile servicii digitale pe care Apple le-a anunțat recent, cum ar fi un serviciu de abonament la jocuri video și vizionarea de programe de televiziune produse de Apple.

Bloomberg spune că Apple intenționează să adauge un nou „mod întunecat” (dark mode) la iOS 13, o caracteristică deja disponibilă pentru Mac-uri care întunecă diferite părți ale interfeței, astfel încât să fie mai puţin deranjant pentru ochi, în special seara. Opţiunea poate fi activată şi pentru a economisi energie și a crește autonomia dispozitivelor cu ecrane OLED.

De asemenea, compania planifică o nouă caracteristică care va permite utilizatorilor să utilizeze iPad-urile ca ecran secundar atunci când sunt conectate la un Mac. 

De asemenea, multe dintre aplicațiile Apple vor primi un design nou, dar și îmbunătățiri, printre care aplicația de sănătate Health, managerul de memo-uri Reminders și Maps, aplicație pe care Apple vrea să o transforme într-un competitor real pentru Google Maps.

La watchOS, sistemul de operare pentru ceasurile inteligente, Apple adaugă suport direct pentru App Store, ceea ce înseamnă că utilizatorii Apple Watch vor putea să instaleze aplicații noi fără a folosi telefoanele lor.

Sistemul de operare al Apple s-a îmbunătățit constant de-a lungul anilor, iar versiunile recente au vizat îmbunătățirea duratei de viață a bateriei și a performanței pe dispozitive mai vechi. Asistentul de voce al companiei, Siri, ar avea nevoie de o actualizare, dar schimbările majore la aceasta nu au fost menționate în raport. Întrucât Apple întotdeauna lansează noi funcții pentru iPhone-urile și iPad-urile mai vechi, upgrade-urile pentru iOS nu impulsionează, de obicei, vânzările pentru dispozitive noi.

Citeste stirea completa