0 comments

Apple ar putea integra un senzor de amprente în ecranul de iPhone – Profit.ro

by on 10 august 2019
 
Apple ar putea integra un senzor de amprente în ecranul de iPhone

Liviu Mihai

scris astăzi, 16:10

Compania americană Apple vrea să combine două tehnologii biometrice de autentificare pentru a oferi un nivel mai ridicat de securitate.

Reputatul analist chinez Ming-Chi Kuo, care deține informații din rândul producătorilor de componente pentru iPhone, a ajuns la concluzia că smartphone-ul producătorului american va avea pe viitor un senzor de amprente integrat în ecran.

Asta înseamnă că Apple ar putea reveni la tehnologia Touch ID, la care se părea că a renunțat când a lansat Face ID pe iPhone X.

Senzorii de amprente integrați în ecran nu reprezintă o noutate, fiind prezenți pe multe din smartphone-urile lansate în ultimul an. Însă, Apple ar fi așteptat ca nivelul tehnologiei să lase în urmă unele dintre limitări.

Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android CITEȘTE ȘI Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android

Senzorii actuali de amprente integrați în ecran au un consum ceva mai ridicat de energie, nu sunt la fel de rapizi ca cei montați în butoane fizice, sunt mai groși și mai mai dificil de produs.

Kuo crede că Apple va integra un astfel de senzor în iPhone-urile pe care le va lansa în 2021, deoarece multe dintre aceste limitări vor dispărea până atunci.

Și mai interesant este că Apple, conform celebrului analist, ar urma să creeze o măsură de securitate compusă din Face ID și Touch ID. Cele două ar funcționa complementar, iar deblocarea telefonului se va face când ambele oferă un răspuns pozitiv în urma scanării.

Practic, utilizatorul ar trebui să pună degetul pe senzor, timp în care camera frontală realizează și scanarea facială, pentru a debloca dispozitivul.

Automat, nivelul de securitate ar fi mai bun, întrucât un hacker ar trebui să învingă două sisteme de autentificare biometrice pentru a dobândi acces la telefon: amprenta și trăsăturile faciale ale posesorului.

Senzorul de amprente integrat în ecran ar reprezenta o măsură de securitate naturală pentru Apple Watch, a cărui securizare se limitează în prezent la un cod PIN. Nu există însă deocamdată informații că Apple ar lucra un ecran de ceas cu senzor de amprente integrat.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone
touch id
face id
securitate
senzor

Citeste stirea completa