0 comments

Apple ar putea lansa un iPad pliabil 5G în 2020, la bătaie cu o tabletă Surface pliabilă – Mobilissimo.ro

by on 7 iulie 2019
 

Ne așteptam că Apple să lanseze un dispozitiv 5G în 2020, dar pliabilul lor părea încă departe. Până acum am văzut brevete și concepte ale sale, iar azi descoperim și că terminalul ar putea sosi în 2020. Informațiile vin de la un analist reputat (Jeff Lin) conectat la firma IHS Markit, care estimează în mod precis cât costă componentele de iPhone.

Sursa afirmă că pliabilul va fi o tabletă și nu un telefon, mai degrabă un device 2 în 1, cu suport 5G. Auzisem că Apple ar pregăti și un hibrid de MacBook și iPad, care s-ar mula pe formatul acestui device. Ar avea doua ecrane și balama între. Apple ar fi gata să includă pe terminalul pliabil un procesor din Seria A, fiind deci mai aproape de iPad, decât de MacBook-urile cu CPU Intel.

E bizar să auzim de o lansare în 2020 fără să fi avut măcar o singură dovadă palpabilă sau scăpare. Are sens totuși teoria că Apple simte presiunea celor de la Microsoft, care tot lucrează la Surface Phone/Andromeda și au reconvertit proiectul într-un pliabil de dimensiuni ceva mai mari. Am auzit că și Samsung pregătește o tabletă pliabil sau un Galaxy Fold cu diagonală mai mare.

Văzând cum au mers primele două pliabile de la branduri mari, ambele amânate, e lesne de înțeles de ce Apple preferă să aștepte. Pare logică ideea de a încerca întâi un pliabil mare și apoi unul mic, testând pe o nișă mai mică formatul, decât să produci zeci de milioane de iPhone-uri care se pliază și să nu le poți vinde pe toate.

Prețurile ar trebui să fie uriașe pentru acel dispozitiv care e și pliabil, are și 5G și pe care Apple îl pregătește pentru 2020. Să nu va mire chiar sume de 2500 sau 3000 de euro.

Citeste stirea completa