0 comments

Apple, investigată în Rusia pentru abuz de poziție dominată – Profit.ro

by on 9 august 2019
 
Apple, investigată în Rusia pentru abuz de poziție dominată

Andra Oprescu

scris ieri, 16:45

Gigantul american Apple este investigat în Rusia pentru abuz de poziție dominantă, în urma unei plângeri din partea companiei ruse de securitate cibernetică Kaspersky Lab, potrivit Reuters.

Autoritatea de concurență din Rusia a anunțat că investighează motivele pentru care cea mai recentă versiune a aplicației Safe Kids – prin care părinții pot controla dispozitivele copiilor, dezvoltată de Kaspersky Lab, nu poate fi descărcată pe dispozitivele care utilizează sistemul de operare al Apple. 

VIDEO Cel mai nou laptop Samsung promite 23 de ore de autonomie CITEȘTE ȘI VIDEO Cel mai nou laptop Samsung promite 23 de ore de autonomie

Apple a dezvoltat o aplicație similară, Screen Time, iar Kaspersky susține că anumite restricții impuse de producătorul iPhone reduc concurența din partea dezvoltatorilor terți.

În replică, Apple a declarat că anumite aplicaiile de control parental au fost eliminate din App Store pentru din cauza riscurilor de cofiențialitate și securitate. Decizia Apple de a elimina anumite aplicații fisese anunțată pe 28 aprilie.

Potrivit gigantului IT, unele dintre aplicațiile eliminate utilizau o tehnologie „foarte invazivă” numită Mobile Device Management (MDM), utilizarea acesteia fiind o încălcare a politicilor App Store.

La rândul său, Kaspersky susține că această tehnologie este acceptată, într-o anumită măsură, de magazinul de aplicații al Apple.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
kasperky lab
investigatie rusia
concurenta apple

Citeste stirea completa