0 comments

Apple restricționează funcționarea aplicațiilor de chat în fundal – Profit.ro

by on 7 august 2019
 
Apple restricționează funcționarea aplicațiilor de chat în fundal

Liviu Mihai

scris astăzi, 09:12

WhatsApp și restul aplicațiilor de chat trebuie să aducă rapid modificări modului în care funcționează pentru a mai putea rula pe iPhone.

În iOS 13, Apple va limita funcționarea în fundal a protocolului VoIP (Voice over IP). Multe aplicații de chat folosesc această cale pentru a colecta date chiar și în timp ce aplicație nu este activă.

Începând cu următorul update major de iOS regula impusă de Apple este simplă: API-ul PushKit VoIP nu mai poate fi folosit în fundal decât pentru VoIP, nu și pentru alte funcții.

Asta înseamnă că majoritatea aplicațiilor de chat, care se folosesc de rularea în fundal a VoIP-ului în alte scopuri decât comunicare audio și video dintre utilizatori, trebuie să vină rapid cu modificări importante.

Apple Card, lansat oficial CITEȘTE ȘI Apple Card, lansat oficial

Unele aplicații se folosesc de acest protocol pentru a colecta date. Altele au implementat facilități adiționale pe această cale. WhatsApp, spre exemplu, se folosește de API-ul PushKit VoIP pentru criptarea convorbirilor.

iOS 13 va fi lansat în septembrie, însă Apple le acordă dezvoltatorilor răgaz până în aprilie 2020 pentru a face modificările necesare.

Noua limitare, alături de multe altele anunțate pentru iOS 13, face parte din noua politică Apple, aceea de a se poziționa ca apărător al intimității utilizatorilor. Ascultarea înregistrărilor făcute de Siri nu face, probabil, parte din această politică.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
facebook
whatsapp
chat
voip

Citeste stirea completa