0 comments

Apple te ascultă mai ceva ca SRI; Angajaţii companiei ar fi ascultat 1000 de înregistrări Siri per tură – Mobilissimo.ro

by on 24 august 2019
 

După scandaluri legate de încălcarea intimităţii utilizatorului prin ascultarea spuselor sale pe televizoare Samsung, boxe deştepte Amazon şi Google, acum şi Apple îşi dă în petec. Se pare că angajaţii companiei aveau ca sarcină ascultarea a 1000 de înregistrări Siri per tură.

Dezvăluirea a fost făcută de un fost angajat al companiei pentru publicaţia Irish Examiner. Apple ar fi suspendat toate ascultările de interacţiuni ale utilizatorilor prin Siri luna trecută, iar angajatul a fost concediat, fiind redundant. Aceeaşi sursă afirmă că toate detaliile despre utilizator rămâneau anonime în vreme ce erau ascultate comenzile sau spusele sale.

În general un angajat ascultă cam o mie de înregistrări de câteva secunde în fiecare tură de lucru. Uneori răzbăteau şi crâmpeie din discuţii personale, dar în general erau comenzi clasice pentru Siri. Angajaţii Apple catalogau înregistrările după anumiţi parametri. Ideea era de a îmbunătăţi acurateţea asistentului virtual şi a evita activări din greşeală sau răspunsuri care nu aveau legătură cu întrebarea.

Majoritatea înregistrărilor ascultate de fostul angajat Apple aveau accente australiene, canadiene şi britanice. Lipsa de consimţământ din partea utilizatorilor e marea problemă aici şi ştim că şi Amazon a avut necazuri când s-a aflat că inclusiv angajaţi din România ascultau ce vorbim cu Alexa. Apple ar fi precizat totuşi într-un disclaimer în sutele de pagini cu care eşti de acord când îi cumperi produsele că eşti expus la o ascultare de gen.

Pe viitor Apple îţi va permite să nu faci parte din programele de „testare a calităţii lui Siri”, bifând o opţiune in setări. Personal zic că deja miroase a amendă mare de la UE.

Citeste stirea completa