0 comments

Aranjamente florale pentru priveghi – spre ce te îndrepți?

by on 31 martie 2022
 

Aranjamentele florale pentru priveghi, de ce sunt importante și care sunt variantele pe care trebuie să le iei în considerare?

Atunci când pierdem o persoană dragă, principalele noastre nevoi sunt liniștea și timpul. Avem nevoie de timp pentru a ne adapta situației, de a ne conecta cu trăirile pe care le avem, iar mai mult de atât, avem nevoie de timp pentru a ne mobiliza. Deși timpul pe care îl avem la dispoziție este insuficient, este nevoie să luăm foarte multe decizii importante, ce nu suportă amânare.

În acele clipe, pe lângă sentimentele copleșitoare pe care le simțim față de pierderea suferită, intervine și presiunea tuturor întrebărilor și nelămuririlor pe care le avem. Fiindcă nu suntem niciodată pregătiți să pierdem pe cineva drag nouă, în acele clipe nu știm în ce direcție să ne îndreptăm, cui putem să-i cerem ajutorul și ce este cel mai recomandat să facem, ceea ce este și normal. Tocmai de aceea, este bine de menționat încă de la bun început că în aceste situații, putem apela cu încredere la firma de servicii funerare non stop București.

Firma de servicii funerare ne poate ajuta să găsim răspunsurile tuturor întrebărilor noastre și ne poate pune la dispoziție toate acele accesorii funerare de care avem nevoie. Chiar și atunci când ne aflăm în ipostaza în care nu știm ce este cel mai bine să alegem, echipa care va fi alături de noi ne va ajuta cu diferite recomandări, prin intermediul consultanței funerare pe care o vom primi. Și fiindcă întrebările și nelămuririle legate de florile pentru priveghi sunt frecvent întâlnite, astăzi vom discuta împreună despre acest subiect, pentru a înțelege atât importanța lor, cât și către ce flori ne putem îndrepta atunci când vrem să cinstim amintirea unei persoane care a trecut în neființă.

De ce sunt importante aranjamentele florale pentru priveghi?

Aranjamentele florale pentru priveghi sunt importante, fiindcă sunt o modalitate prin care putem transmite regretele pe care le purtăm în fața evenimentului în care viața ne-a pus: pierderea unei persoane importante pentru noi. Deși nu pare mult, adevărul este că pentru familia îndoliată și chiar și pentru persoanele care suferă această pierdere odată cu noi, aranjamentele florale le vor arăta că nu sunt singuri în această etapă a vieții și că le suntem alături așa cum putem.

Este o etapă copleșitoare, în care fiecare dintre noi căutăm orice urmă de alinare. Căutăm amintirea persoanei care a trecut în neființă, căutăm prezența ei, dar și toate modalitățile care ne stau la dispoziție pentru a-i ține în viață amintirea și pentru a-i oferi respectul meritat. Tocmai de aceea, ne putem orienta atenția către aranjamentele florale pentru priveghi.

Aranjamente florale pentru priveghi – ce trebuie să alegi?

Aranjamentele florale pentru priveghi sunt destul de diverse, motiv pentru care, înainte de a alege, trebuie să cunoști semnificația și mesajul transmis de acele flori. Iată care sunt variantele:

  1. Garoafele

Garoafele sunt cele mai frecvente flori întâlnite în rândul priveghiului și chiar și al înmormântării, fiind cunoscute drept ”florile morții”. Garoafele pot transmite inocență și puritate, fiind potrivite pentru a aduce un omagiu persoanei a cărui fir luminos a vieții s-a stins.

  1. Crinii

Crinii sunt foarte semnificativi, reușind să transmită durerea de rău pe care o purtăm față de trecerea în neființă a persoanei atât de importante pentru noi. Aceștia pot transmite cu ușurință regretele pe care le purtăm și toate gândurile noastre care sunt îndreptate către familia îndoliată.

  1. Trandafirii

Trandafirii sunt un simbol al dragostei și al purității, al iubirii pe care am purtat-o față de persoana decedată. Alegând trandafirii pentru amenajarea florală, transmitem respectul pe care i-l purtăm persoanei în cauză, dar și familiei acesteia.

Dintre variantele pe care le poți lua în considerare pentru amenajarea florală pentru priveghi se enumeră și gladiolele și crizantemele. Cert este că, indiferent de alegerea pe care vrei să o faci, poți apela cu încredere la firma de servicii funerare non stop București. Aceștia te pot ajuta atât să faci această alegere, oferindu-ți îndrumările de care ai nevoie, cât și cu aranjamentul propriu zis.