0 comments

Arctic Freezer 33 eSports ONE – Cooler performant, dar prietenos cu buzunarul!

by on 25 mai 2018
 

Piata coolerelor de buget pentru procesoare este una foarte competitiva, dar mereu este loc de mai bine, astfel Arctic ne surprinde cu un nou cooler pe aer destinat zonei de buget si PC-urilor pentru eSports.

Arctic Freezer 33 eSports ONE este denumirea acestui cooler care costa in jur de 200LEI si include in pachet un ventilaror BioniX, care de asemenea este de generatie noua. Freezer 33 eSports One vine din fabrica pe culoare neagra, ventilatorul avand insa accente rosii. Pe cutie ne sunt prezentate cateva aspecte legate de performante, dar cel mai interesant este cel legat de garantia de 10 ani, oferita de catre producator. In cutie, in locul unui manual, primim un cod QR, care odata scanat cu un telefon, suntem trimisi pe site-ul producatorului de unde putem descarca manualul digital. Piesele necesare pentru instalarea acestui cooler se regasesc intr-o cutie de carton, unde fiecare parte este bine separata si definita cu eticheta, deoarece acest cooler este compatibil cu mai multe socket-uri, inclusiv AM4.

Coolerul BioniX se regaseste si in variante cu alb, galben sau verde. Coolerul este conventional, cu patru heatpipe-uri de 6mm si ele fiind colorate cu negru, pentru a oferi un aspect cat mai uniform. Acesta are dimensiuni de 150x123x88mm, el find destul de compact si nu foarte inalt, fiind gandit inclusiv pentru carcase compacte. Inainte de instalare trebuie sa montati suruburile de pe baza radiatorului. Pentru a putea fi instalat, trebuie in primul rand sa indepartati coolerul preinstalat pe radiator.

Odata asezat backplate-ul, puteti prinde coolerul peste procesor, dar nu inainte de a aplica pasta termoconductoare. Acesta vine la pachet cu un pliculet de pasta Arctic MX-4. O pasta termoconductoare excelenta. Cel mai complicat este sa instalati cele patru suruburi lungi care trec prin bratele pentru montare si intra in backplate; acestea trebuie aliniate perfect si necesita putina rabdare. Odata prinse aceste suruburi, nu ne ramane decat sa reinstalam ventilatorul pe radiator.

Fiind un cooler dedicat unor build-uri concepute pentru eSports, acesta poate disipa un TDP de 200W, asadar il recomandam pentru procesoare precum AMD Ryzen 2700, 2400G  sau Intel Core i7, dar fara sa efectuati overclock. Per total acesta a reusit sa tina un Ryzen 2700 cu frecvente stock in jurul a 70 de grade. Per total ne place acest cooler pentru ca se comporta bine, este suficient de silentios, arata bine, are la dispozitie mai multe accente pentru ventilatoare si incape in carcase compacte!