0 comments

Arhitectura AMD Zen 5 este oficial în dezvoltare

by on 10 aprilie 2018
 

Mike Clark este inginerul șef de la AMD care se ocupă de dezvoltarea arhitecturii Zen, iar acesta a declarat că echipa lui a început dezvoltarea arhitecturii Zen 5.

În clipul de mai jos puteți urmări un interviu cu acesta în care vorbește, de asemenea, despre arhitectură Zen 2 și despre procesoarele Ryzen 2000 care urmează să apară pe 19 aprilie.

În ciuda numelui, Zen 5 va fi cea de-a patra implementare a arhitecturii Zen. AMD va sări peste numele  Zen 4 , deoarece în cultura chineză numărul 4 aduce o conotație negativă. Nu este pentru prima dată când o companie sare peste anumite numere datorită miturilor și a culturii din țara de origine. Încă din luna mai 2017 se discută despre arhitectură Zen 2 și Zen 3, Zen 2 făcându-și debutul pe arhitectura de 7nm.

Zen 2 va fi primul nucleu pe 7nm realizat de către AMD, iar așteptările publicului sunt destul de ridicate. De asemena, sperăm ca Ryzen 2000 să fie un succes. Noi vom testa în acest zile Rzyen 2700x, iar pe data de 19 aprilie vom putea face public review-ul. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cât de performant este în comparație cu generația anterioară și, evident, cât de bine se va descurca acesta în overclock, deoarece prima generație de Rzyen nu a exceleat, frecventa de 4GHz-4.2GHz fiind maximul pe care îl poate duce arhitecutra respectivă. Ne așteptăm ca arhitectura Zen 5 să fie lansată în anul 2021.

Sursa