0 comments

Arma secretă de la Huawei contra Google: când „înlocuiește” Android – Playtech.ro

by on 29 mai 2019
 

După ce Google a anunțat că trebuie să taie suportul Huawei pentru Android, compania a spus că are pregătită o alternativă. Ar fi lucrat la sistemul propriu de operare în ultimii șase ani. Acum, în 2019, producătorul e forțat să-l folosească.

Huawei mai are la dispoziție mai puțin de trei luni până când Google nu va mai oferi suport pentru Android. Astfel, a pregătit o alternativă: un sistem de operare propriu care să ruleze pe telefoanele sale. Acesta ar avea numele HongMeng – cel puțin în interiorul companiei – și ar putea fi folosit atât pe telefoane, cât și pe alte dispozitive inteligente: ceasuri, tablete, computere, televizoarele și eventual mașini.

„Nu am vrut să lansăm acest sistem de operare, pentru că aveam o relație bună cu Google și alți parteneri și n-am vrut să fie afectată. Acum, suntem pregătiți să-l lansăm luna viitoare (iunie – n.r.)”, a declarat Alaa Elshimy, Managing Director and Vice President, Huawei Enterprise Business Group Middle East.

Sistemul de operare, al cărui nume s-ar putea schimba pentru lansarea globală, ar fi gata încă din ianuarie 2018.

Cât de afectată e Huawei de decizia Americii de-a o bloca

Ultima săptămână a fost extrem de complicată pentru Huawei. Google nu-i mai permite accesul la Android, iar producători de hardware ca ARM, Qualcomm sau Intel au acționat la fel. Elshimy a spus însă ca producătorul nu e atât de expus, ba chiar, pe hardware, se poate descurca. Ce nu știm noi restul e cât de bine.

Dacă va fi lansat acest sistem de operare în iunie, e probabil să debuteze pe un smartphone nou, iar cele vechi, deja pe piață, să primească actualizarea în toamnă, când ar rămâne fără suportul Android. Totodată, e interesant de văzut cum a reușit Huawei să rezolve problema aplicațiilor.

Atât Samsung și Nokia, cât și BlackBerry sau Microsoft au încercat să ofere o alternativă la Android sau chiar iOS, dar au eșuat. Aplicațiile au fost singurul capitol pe care nu l-au rezolvat.

Citeste stirea completa