0 comments

Asrock X299 Gaming K6 Review – O placa de baza performanta, la pret redus!

by on 8 februarie 2018
 

Gaming-ul a oferit producatorilor de placi de baza sansa de a scoate noi produse pe banda rulanta, asa ca in ultimii ani am beneficiat de multe placi de baza marketate pentru gaming… cam ciudat nu?! Adica cu ce poate ajuta in jocuri o placa de baza de gaming in comparatie cu una normala sau una pentru overclock?

Momentan nu vom raspunde la aceasta intrebare, dar va vom prezenta o placa de baza ASRock Fatal1ty X299 Gaming K6, in teorie dedicata pentru gaming. Dupa cum ne asteptam, placa respecta designul si culorile seriei Fatal1ty pe ambalaj, adica rosu cu negru. Pe spatele cutiei regasim cateva specificatii cheie ale placii de baza, cu care producatorul spera sa va convinga in decizia de achizitie la prima vedere. In interiorul pachetului pe langa placa de baza regasim cabluri SATA, manualul de utilizare si conectori SLI.

Placa de baza are un design putin diferit, aceasta nemaiavand tema de culoare clasica rosu cu negru. Acum PCB-ul este  negru cu gri, culori care alcatuiesc un desen, si  care se imbina cu radiatorul de pe chipset. PCB-ul este alcatuit din opt straturi, asa cum vedeam de obicei pe seria de placi de baza dedicata overclocking-ului, cele opt straturi de fibra ajutand la separerea mai buna a circuitelor si evident ajuta la rezistenta placii de baza. Gaming K6 suporta procesoarele Intel din seria i9 cu pana la 18 nuclee, asadar etajul de alimentare este si el unul pe masura.

Acesta este alcatuit din 11 faze DIGI Power care suporta pana la 60A, alaturi de care avem condensatori de calitate japoneza Nichicon 12K. Peste etajul de alimentare avem si un radiator din aluminiu destul de mare, dar nu inseamna ca trebuie sa uitati de partea de airflow din carcasa. Desi este o placa dedicata gamingului, ea suporta foarte bine si overclock. Totusi partea de overclock poate fi putin limitata din cauza singurului conector cu opt pini pentru alimentarea procesorului.

Cele opt sloturi pentru RAM suporta in total 128GB DDR4 cu frecvente de peste 4000MHz, si da, avem suport si pentru quad channel, dar in functie de modelul de procesor ales. Pe placa mai regasim trei sloturi M.2 pentru SSD. Placa suporta SLI si Crossfire cu pana la patru placi, dar trebuie mentionat ca ultimul slot PCI-E este doar X4. Placa de sunet utilizeaza un chipset Realtek ALC1220 alaturi de care avem un amplificator pentru casti Ti NE5532 care suporta o impendanta de pana la 600ohm. Pe spate regasim conectica vasta, care include pana si o mufa antica PS/2 pentru cei care inca mai utilizeaza un maus sau o tastatura de acum multi ani.

Per total ne incanta aceasta placa de baza prin functiile pe care ni le ofera si pretul accesibil pentru aceasta platforma.