0 comments

Asta va ajunge in premiera pe MacBook-uri si iMac-uri, indica un brevet Apple – Dojotech.ro

by on 26 martie 2020
 

Asta va ajunge in premiera pe MacBook-uri si iMac-uri, indica un brevet Apple

Un brevet recent descoperit indica faptul ca compania Apple din Statele Unite va implementa in premiera ceva anume pe laptopurile MacBook si pe PC-urile desktop iMac ale sale. Este vorba despre ceva ce a aparut initial pe iPhone-urile gigantului american si care se poate dovedi destul de util.

Desi senzorul de amprente Touch ID a fost folosit in iPhone-urile si iPad-urile companiei Apple de cativa ani, a durat ceva timp pana ce compania Apple din Statele Unite a adus senzorul pe laptopurile MacBook.

Mai tarziu, compania din Statele Unite a trecut la sistemul de recunoastere faciala Face ID pe iPhone-urile sale, asa ca nu iese total din discutie ca va implementa in premiera un sistem Face ID pentru recunoastere faciala si in MacBook-uri si iMac-uri.

Se pare ca la asta se gandeste Apple, sau macar asta indica un brevet. Conform brevetului descoperit de AppleInsider, compania Apple din SUA exploreaza ideea de a implementa sistemul de recunoastere faciala Face ID in PC-urile sale, cum ar fi in laptopurile MacBook si in sistemele desktop iMac.

Conform descrierii brevetului, gigantul american Apple indica faptul ca PC-urile contin informatii importante si ca, pentru a tine informatiile la distanta de utilizatorii neautorizati, trebuie sa fie aplicate masuri de securitate.

Brevetul nu mentioneaza explicit recunoasterea faciala Face ID pe laptopurile MacBook si pe iMac-uri, dar brevetul pare ca se refera la un sistem care poate detecta tiparele bazate pe lumina emisa care e reflectata pe ceva sau cineva, cum ar fi utilizatorul.

Ramane sa vedem daca brevetul – posibil despre recunoasterea faciala Face ID – devine sau nu realitate. Dar, avand in vedere ca laptopurile MacBook si PC-urile desktop iMac vin cu camera web, nu ar fi o exagerare sa credem ca compania Apple din SUA ar putea incorpora in premiera senzori Face ID pentru recunoastere faciala in laptopurile MacBook si pe desktopurile iMac in viitor.

Citeste stirea completa