0 comments

Astăzi are loc prima ședință a Biroului Permanent al PSD în noua formulă de conducere de după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Pentru vineri a fost convocat Comitetul Executiv

by on 5 iunie 2019
 

Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte miercuri, fiind prima ședință a noii conduceri a partidului, desmnată după încarcerarea lui Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Una dintre temele ședinței va fi legată de mandatul cu care delegaţia social-democrată, condusă de Viorica Dăncilă, va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. Conform unor surse din partid, vineri va avea loc Comitetul Executiv Naţional.

În ședința de miercuri a Biroului Permanent Naţional ar urma să se stabilească mandatul cu care delegaţia PSD va merge la consultările de la Cotroceni convocate de președintele Klaus Iohannis pentru a stabili cum vor fi puse în aplicare rezultatele referendumului din 26 mai pe tema justiției. Din partea PSD vor participa la consultările cu șeful statului premierul Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al partidului, după încarcerarea lui Liviu Dragnea, Paul Stănescu, preşedintele executiv interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al partidului, ar urma să îi informeze pe liderii PSD despre întâlnirile pe care le-a avut marţi la Bruxelles și ar urma să fie stabilită și strategia parlamentară a PSD.

Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro că pentru vineri a fost convocată o ședință a Comitetului Executiv Naţional al partidului, la sediul PSD din Băneasa.

Ședința de miercuri a Biroului Permanent al PSD este prima în noua formulă de conducere desemnată în 28 mai, la o zi de la încercerarea lui Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul privind angajările fisctive de la Direcția pentru protecția Copilului Teleorman.

Atunci, Comitetul Executiv al PSD a decis tragerea pe linie moartă a apropiaților lui Dragnea și readucerea în prim plan a contestatarilor acestuia. Astfel, Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu, Florin Iordache au făcut un pas în spate, iar Viorica Dăncilă, Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu fac parte din noua gardă a PSD. Astfel, Paul Stănescu a fost ales președinte executiv al PSD, Gabriela Firea a revenit în funcțiile de președinte interimar al PSD București și vicepreședinte al partidului, iar Codrin Ștefănescu a fost schimbat din funcția de secretar general al PSD cu Rodica Nasar.