0 comments

Asus a lansat un nou telefon, fără notch şi cu o baterie imensă – Adevărul

by on 18 mai 2019
 

Asus ZenFone 6 vine cu doar două camere, poziţionate pe partea din spate a telefonului, dar acestea pot fi folosite şi pe partea frontală, pentru selfie-uri. Un mecanism de tip flip se activează din aplicaţia de cameră, iar aceasta se ridică şi se întoarce cu faţa către utilizator. 

Display-ul telefonului este, aşadar, fără notch, având 6.4 inci, cu sticlă Gorilla Glass 6 şi o rezoluţie de 1080 x 2340 de pixeli. Nu există decât un singur senzor biometric, de amprentă, deoarce implementarea unuia pentru scanarea feţei ar fi fost relativ inutilă, ţinând cont de mecanismul camerei.  

Ansamblul de cameră numără numai doi senzori, unul principal de 48 MP şi unul ultrawide, de 13MP, şi se închide automat dacă simte că cineva a scăpat telefonul, pentru a preveni orice pagubă suferită la impact. 

În interior, ZenFone 6 nu arată deloc ca un mid-range, fiind dotat cu specificaţii de top. Procesorul este un Snapdragon 855 de la Qualcomm, cu opt nuclee şi o memorie RAM de 6GB, în cea mai slabă variantă a sa, cu 128GB spaţiu de stocare. ASUS a anunţat că va mai pune la dispoziţie o versiune cu 8GB RAM şi 256GB spaţiu de stocare. 

Bateria are 5000mAh şi ar trebui să ofere utilizatorului o zi întreagă de folosinţă a telefonului. Funcţia de reverse charging este disponibilă, un lucru care era de aşteptat, ţinând cont de dimensiunea bateriei.

Remarcabilă este şi prezenţa unui jack de 3.5mm, care pare să fie pe cale de dispariţie în ceea ce priveşte telefoanele de top. ZenFone 6 are de asemenea şi un ”smart key” – un buton ce deschide în mod normal Google Assistant, însă poate fi configurat să facă alte lucruri, precum să realizeze o captură de ecran sau să deschidă camera. 

Asus Zenfone 6 vine în două culori, Midnight Black şi Twilight Silver, şi va fi disponibil pentru un preţ de aproximativ 500 de euro. 

Foto via Asus

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste stirea completa