0 comments

ASUS AiMesh AX6100 Wi-Fi e un sistem cu două routere – start-up.ro

by on 4 august 2019
 
  • 4 August 2019
  • Technolust

ASUS a lansat AiMesh AX6100 Wi-Fi, o soluție Wi-Fi completă ce constă în două routere wireless ASUS RT-AX92U.

Dispunând de cea mai recentă tehnologie Wi-Fi 6 (802.11ax), care include o varietate de noi tehnologii ce îmbunătățesc vitezele Wi-Fi și capacitatea rețelei, sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 furnizează conexiuni extrem de rapide, stabile și puternice, oriunde în casă. Totodată, oferă atât performanțe pregătite pentru viitor, cât și compatibilitatea cu dispozitivele Wi-Fi actuale și cele mai vechi.

Sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 profită de viteza, capacitatea și stabilitatea oferită de standardul Wi-Fi 6, utilizându-l pentru comunicarea dintre cele două routere, asigurând faptul că utilizatorii se pot bucura de vitezele maxime ale conexiunii Internet, oriunde în casă. Fiecare router dispune de un design tri-band care dedică o bandă Wi-Fi conexiunii către stația conectată și două benzi conexiunii dispozitivelor, pentru maximizarea performanțelor și a stabilității. Sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 vine cu securitate AiProtection Pro, de nivel comercial, furnizată de Trend Micro™ pentru a păstra în siguranță față de amenințările venite de pe internet fiecare dispozitiv conectat la rețea. Acest soft de securitate beneficiază de actualizări automate gratuite pentru a asigura protecția rețelei. Dispune, de asemenea, de funcții avansate de control parental pentru a-i ajuta pe părinți să mențină un mediu sigur pentru copii, atunci când aceștia navighează online, precum și să le monitorizeze și să controleze activitatea pe Internet.

Cel mai puternic sistem de tip mesh

Combinând ASUS AiMesh cu cele mai recente tehnologii Wi-Fi 6 (802.11ax), sistemul AiMesh AX6100 oferă un Wi-Fi cu adevărat revoluționar. Acesta utilizează Wi-Fi 6 drept conexiune wireless cu stația de bază, transmițând date între cele două routere RT-AX92U la viteze de până la 4808Mbps. Acest lucru asigură faptul că viteza maximă a conexiunilor Internet ale utilizatorilor poate fi atinsă pe ambele routere din sistem, rezultând un Wi-Fi extrem de rapid pentru toate dispozitivele conectate. AiMesh AX6100 dispune de un design tri-band ce dedică o bandă Wi-Fi completă conexiunii cu stația de bază și două benzi Wi-Fi către dispozitivele conectate pentru maximizarea performanțelor și a stabilității sistemului. Sistemele Wi-Fi tradiționale de tip mesh dual-band sacrifică jumătate din totalul benzii wireless pentru conexiunea cu stația de bază, deseori fiind compromise performanțele.

Wi-Fi 6 (802.11ax)

Având cea mai recentă tehnologie Wi-Fi 6 (802.11ax), sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 Wi-Fi suportă lățimi de bandă de 160MHz și 1024-QAM pentru a furniza viteze Wi-Fi ultra-rapide de până la 6100Mbps – 4804Mbps în cele două benzi de 5GHz. RT-AX92U este de 2,7 ori mai rapid decât routerele obișnuite 802.11ac 4×4. Pe lângă creșterea vitezei Wi-Fi, standardul Wi-Fi 6 oferă o serie de alte îmbunătățiri și optimizări care vin în întâmpinarea creșterii masive a numărului de dispozitive.

Sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 dispune de tehnologiile OFDMA și MU-MIMO, ce oferă eficiență și o capacitate a rețelei de până la patru ori mai bună. Cu ajutorul OFDMA, canalele de date sunt separate în subcanale mai mici, astfel că datele de la diferite dispozitive pot fi puse laolaltă pentru a garanta faptul că lățimea de bandă nu este risipită. Aceasta înseamnă că un canal poate transmite date către mai multe dispozitive în același timp, îmbunătățind eficiența și reducând latența.

Subcanalele mai mici disponibile pe sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 furnizează o acoperire de până la 80% mai mare decât generația precedentă. Fiecare router AiMesh AX6100 are, de asemenea, două antene interne ce sunt poziționate orizontal pentru a îmbunătăți acoperirea în casele cu mai multe etaje. Cu două routere, sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 furnizează o acoperire Wi-Fi de până la 511 metri pătrați. Standardul Wi-Fi 6 ajută și la îmbunătățirea autonomiei pentru dispozitivele conectate. O nouă tehnologie denumită Target Wake Time (TWT) permite programarea transmisiei, astfel că dispozitivele conectate pot rămâne perioade mai lungi în modul de așteptare, oferind o autonomie de până la 7 ori mai bună. Wi-Fi 6 este complet compatibil cu standardele Wi-Fi precedente, astfel că utilizatorii pot conecta orice dispozitiv Wi-Fi la sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100, bucurându-se de o experiență desăvârșită.

Securitate de nivel comercial pentru acasă

Sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 integrează AiProtection Pro, un software de securitate la nivel comercial pentru rețelele de acasă, susținut de Trend Micro™. AiProtection Pro asigură securitatea fiecărui dispozitiv conectat împotriva amenințărilor venite de pe Internet, incluzând dispozitivele IoT. Soluția vine cu actualizări gratuite pe întreaga durată de viață a produsului pentru a asigura faptul că nivelul de protecție rămâne la zi și este eficient. Sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 oferă, de asemenea, control parental de top, ce le permite părinților să supravegheze cât timp petrec copiii online și să stabilească intervale și limite de timp. Părinții pot bloca anumite categorii de aplicații mobile și site-uri web, iar apoi pot aplica regulile pe toate dispozitivele ce îi aparțin unui anumit membru al familiei, permițând în același timp accesarea altor resurse online.

Preț și disponibilitate

ASUS AiMesh AX6100 va fi disponibil în România la începutul lunii august la un preț de aproximativ 2200 lei (inclusiv taxe).

Citeste stirea completa