0 comments

ASUS Chromebox 3 – Un mini PC cu Chrome OS, excelent pentru net si jocuri Android!

by on 4 august 2018
 

Ce este un Chromebox? Simplu spus, este un mini PC care ruleaza sistemul de operare Google Chrome, in loc de Windows sau macOS. Utilitatea principala este sa te puna online si sa ofere suport pentru aplicatii de Android, pentru a-ti putea desfasura activitatile zilnice pe net. Desigur functionalitatea acestor dispozitive limitata, dar suficienta pentru majoritatea utilizatorilor.

Asus a lansat primele Chromebox-uri in urma cu cativa ani, si cu fiecare lansare aceste produse au evoluat in mod constant, impreuna cu sistemul de operare. Pentru testare am primit ASUS Chromebox 3, echipat cu procesor Intel Core i3. Principalul avantaj al unui Chromebox este spatiul ocupat. Acest dispozitiv este compact si usor, are suprafata cam cat o carcasa de CD si este gros de cativa cm. Cand am luat in mana pentru prima data acesta cutie, ma astepta ca ea sa fie mai grea, dar cantareste doar 1kg, cam cat un ultrabook. Asadar este usor de transportat.

Designul nu este ceva nemaipomenit  pana acum, dar este placut la vedere. La suprafata avem o finisare care imita aluminiul periat, iar colturile sunt rotunjite. Daca planuiti sa il luati cu voi, trebuie sa stiti caASUS Chromebox 3 are o constructie solida. Este rezistent la socuri, vibratii, umiditate, temperaturi extreme si socuri de curent. Desi este compact, dispune de o conectivitate vasta, care este amplasata in partea din spate si in fata carcasei. In partea frontala regasim o mufa jack, doua USB 3.1 si un slot pentru card MicroSD, iar in partea din spate avem o mufa LAN, trei porturi USB 3.1, un HDMI si un USB Type C care suporta output pentru DisplayPort 1.2.

Stocarea interna a lui Asus Chromebox 3 are o capcitate de 64GB, dintre care 20GB sunt ocupati de sistemul de operare si aplicatii. Dar cu ajutorul unui card MicroSD putem mari capacitatea de stocare cu inca 256GB. Pentru cine doreste sa ocupe si mai putin spatiu, Asus au inclus in pachet si o prindere de tip VESA, pentru a putea agata acest PC in spatele unui monitor.

 

Setarea si punerea in functiune este foarte simpla si nu necesita decat un cont Google, exact ca pentru telefoanele cu Android. Puteti conecta fara probleme orice mouse sau tastatura pe USB, acestea fiind recunoscute imediat. Performantele oferite de Intel  Core i3 7100 si cei 4GB RAM, sunt suficient de bune pentru a utiliza acest mini PC in jocurile de Android sau de a naviga pe internet si evident pentru a urmari continut 4K. In concuzie Asus Chromebox 3 ofera o experienta fluida in Chrome OS, fara a intampina blocaje.