0 comments

Asus Lyra Trio, soluția accesibilă pentru a avea net în toată casa!

by on 5 iunie 2018
 

Rețelele de tip mesh nu sunt o tehnologie nouă, ele fiind pe piață de ani de zile și utilizate in principal pentru a acoperi zone mari precum hale sau clădiri de birouri. Această soluție era una foarte scumpă în trecut dar, din fericire, tehnologia a avansat și s-a ieftinit, așa încât aceasta este acum disponibilă și pentru utilizatorii obișnuiți.

Până în prezent, era destul de complicat să realizezi o rețea WiFi fără ca aceasta să nu aibă zone fără semnal. Cei de la ASUS s-au gândit să vină cu o soluție pentru a rezolva problema acestor zone moarte și astfel au lansat Asus Lyra Trio, soluția mesh cu care compania taiwaneză dorește să se impună pe piață.

Asus s-au făcut remarcați pe piața de routere în special cu modelele pentru gaming – acele bestii cu opt antene care fac față traficului intens.  Asus Lyra Trio oferă o interfață simplă pentru utilizare, ceea ce face ca soluția să fie accesibilă oricărui utilizator, însă aceasta dispune și de opțiuni pentru utilizatorii avansați, precum OpenVPN, PPTP, AiProtection și multe alte funcții.

Design-ul unei unități Lyra este triunghiular, cu o bază  de 5.5 inch, suficient de mică pentru a putea fi amplasată aproape oriunde în casă. În partea superioară, aceasta arată ca o piramidă, dar în coloanele respective se regăsesc antenele WiFi. În spatele fiecărei unități Lyra regăsim două mufe LAN gigabit și o mufă pentru alimentare.

Din păcate, nu există port USB pe aceste unități, așadar nu putem conecta o imprimantă sau o stocare care să poată fi share-uită.  La capitolul securitate, Asus Lyra Trio stă foarte bine, deoarece are firewall integrat, posibilitatea de a crea conturi separate pentru diferiți utilizatori, filtre pentru conținut și multe alte opțiuni.  Performanța sistemului Lyra Trio este una de apreciat, pentru că acest set-up poate acoperi până la 480mp.

Conectivitatea este compusă din WiFi pe 2.4GHz și 5GHz și două module Bluetooth.  Pe WiFi, viteza maximă este în jur de 530Mb/s, dar dacă dezactivați AiProtection și Adaptive QoS, viteza poate depăși 600Mb/s. La baza fiecărei unități Lyra se află un procesor Quad Core Qualcomm IPQ4019. Memoria RAM are o capacitate de 256MB, iar cea ROM de 128MB. Per total, suntem încântați de această soluție inteligentă de a conecta la internet o suprafață mare, fără a avea zone moarte. Găsiți mai multe detalii despre Asus Lyra Trio aici.