0 comments

Asus ROG Huracan G21 – Un PC de esență tare într-o sticluță mică!

by on 11 august 2018
 

Sistemele PC au evoluat mult in ultimii ani; acestea nu mai sunt reprezentate neaparat de carcase gigant, pe care nu aveai unde sa le asezi, PC-urile actuale migrand catre carcase compacte. Da, existau si in trecut PC-uri compacte, dar acestea nu erau tocmai performante, ele fiind mai degraba gandite pentru mediul office.

Asus ROG Huracan G21 este mica bestie pe care am testat-o saptamana aceasta, si un exponent relevant al acestei tendinte a sistemelor de brand de a migra catre carcase compacte si futuriste. Este un sistem de gaming foarte atractiv si compact, cu o carcasa mini-tower si performante de top. Desi are dimensiuni reduse, el nu face rabat de la performante, Asus ROG Huracan G21 putand fi echipat inclusiv cu o placa video Nvidia GTX 1080. Placa video este rotita la 90 de grade, folosind un riser PCI-Express, iar prin aceasta metoda ingenioasa si simpla Asus au reusit sa integreze o placa video full intr-un sistem redus ca dimensiuni. Racirea placii video este indreptata catre exterior si are fante separate pentru a trage aerul de afara, pentru ca apoi sa il evacueze prin spate. In acelasi sistem functioneaza si coolerul de la procesor, aceasta avand un radiator mare din aluminiu cu heatpipe-uri si un ventilatoar de tip turbina.

Procesorul este un Intel i7 8700, care ruleaza la frecventele normale si cu boost activat, aceasta putand ajunge pana la 4.6GHz. Un alt aspect interesant este sistemul de alimentare a sistemului, care se face printr-o sursa externa care este practic formata din doua alimentatoare pentru laptop; dar nu va speriati, pentru ca acestea au suficienta putere pentru alimentarea PC-ului. Un alimentator este dedicat placii video si unul restului sistemului.

Sistemul poate veni cu 32GB RAM, iar ca stocare poate avea un HDD de 2TB si un SSD pe M.2 de 512GB. Avantajul lui Asus ROG Huracan G21 este evident posibilitatea de upgrade pe viitor cu o alta placa video sau un alt procesor, dar evident daca acestea se incadreaza in consumul de curent maxim oferit de catre sursa externa.

Pentru conectivitate avem la dispozitie noua porturi USB 3.1, un USB Type C, doua HDMI, un DisplayPort, o mufa LAN gigabit, mufa jack combo pentru sunet si microfon in partea frontala si jackuri separate in partea din spate, Bluetooth 5.0 si WiFi. Partea interesanta este cea din lateral, unde avem un capac din textil si plastic care se poate ridica, astfel airflow-ul este crescut iar performantele sistemului imbunatatite. In partea superioara avem iarasi ceva deosebit, un slot pentru SSD, asadar nu mai este nevoie de un rack extern sau sa desfaceti sistemul pentru a expanda stocarea.

Evident, n-ar fi fost un sistem Asus de gaming daca nu integra si iluminarea RGB. Aceasta se controleaza ca orice alta iluminare RGB de la Asus, prin softul Aura.Asus ROG Huracan G21 se descurca bine in orice joc cu detalii pe maxim, chiar si la rezolutii 4K.