0 comments

Asus ROG Swift PG27UQ – Unul dintre cel mai tari monitoare de gaming din lume!

by on 11 august 2018
 

Asus ROG Swift PG27UQ este printre primele monitoare de gaming care combina un refresh rate mare cu tehnologia G-Sync, rezolutie 4K si HDR, oferind astfel o calitate a imaginii exceptionala. Trebuie sa precizam de la inceput ca monitorul va fi disponibil in Romania in luna Septembrie la un pret de 14.000LEI. Acum ca am lamurit cu pretul, sa vedem de ce costa atat si ce ne ofera aceasta minune inginereasca.

Asus ROG Swift PG27UQ vine cu suport pentru HDR10, DCI-P3, 144Hz rata de refresh si rezolutie Ultra-HD 4K. Acum ramane problema daca aveti un sistem PC care sa duca jocurile la asemenea rezolutie cu 144FPS-uri, sau macar peste 60. Monitorul are un design agresiv, specific liniei de produse ROG de la Asus. Ecranul are o diagonala de 27 inch, suficient de mare, dar nici exagerata, dimensiunea perfecta pentru un monitor de gaming, cu o rata de aspect de 16:9. Marginea ecranului este subtire, iar in partea inferioara regasim logoul Asus. In partea din spate mai avem inca un logo Asus iluminat. Logoul iluminat poate fi controlat prin softul Asus Aura Sync, astfel acesta poate fi sincronizat cu alte produse compatibile cu Aura.

Pe partea din spate mai regasim si butoanele de control. Iluminarea LED a panoului este dinamica si controlata separat, cu 384 de zone, astfel el devenind un monitor capabil sa redea cu adevarat HDR chiar daca panoul nu este unul OLED. Panoul este de tip Quantum Dot, care ne ofera o claritate crescuta a imaginii. Fiind compatibil cu standardul DCI-P3, nu inseamna ca doar jocurile vor arata mai bine, acest aspect este foarte important si pentru cei care urmaresc filme sau sunt editori foto sau video. Asadar pretul ridicat deja incepe sa se justifice, avem un monitor pentru gaming pe care se poate realiza si continut profesional, fara a mai fi necesar un alt monitor.

In spate mai regasim o mufa HDMI 2.0, un DisplayPort, doua porturi USB 3.0 si o mufa jack. Combinatia dintre o rezolutie mare, un refresh rate de 144Hz, latenta scazuta si suport pentru HDR, face ca acest monitor sa fie bun la toate si sa se diferentieze de competitori. Ne-am jucat pe el mai multe titluri si am urmarit continut video HDR de calitate de pe un player BlueRay, iar rezultatul afisat este incredibil de bun, cel mai bine ar fi sa vedeti cu ochii vostri ce poate afisa acest monitor. Prin urmare am fost impresionati de calitatea oferita si nu ne asteptatm ca monitoarele de gamimg sa evolueze atat de mult.