0 comments

Asus Vivobook Pro N580 – Gaming pentru toată lumea

by on 13 aprilie 2018
 

În acest moment, piața de laptopuri este suprasaturată, iar producătorii reușesc cu greu să se diferențieze, însă Asus Vivobook Pro N580 este un laptop care se remarcă prin performanță, design și preț accesibil.

Modelul Asus Vivobook Pro N580 primit de noi pentru testare, este aproape varianta maximă care se poate configura. Acesta vine echipat cu un procesor Intel Core i7 7700HQ, cu 16GB DDR4, un SSD de 256GB care poate fi mărit până la 512GB și un HDD de 2TB, varianta minimă fiind cu HDD de 500GB și SSD de 128GB. Placa video dedicată este un nVidia GTX 1050, care promite gaming decent la rezoluție 1080p.

Putem spune că acesta este un laptop de gaming care are o carcasă stilată ce ne duce cu gândul spre un laptop business. Partea superioară a carcasei, care protejează ecranul, este realizată din aluminiu, în timp ce partea inferioară este din plastic; astfel, cei de la Asus au reușit să reducă parțial costul de producție al acestui laptop. Șasiul nu este cel mai subțire, la fel și marginile ecranului, care sunt destul de mari, dar ne mulțumim cu performanțele oferite de către componentele acestuia. Pentru răcire, Vivobook Pro N580 utilizează două ventilatoare independente, unul pentru procesor și unul pentru placa video. Carcasa și componentele sunt reci datorită acestor ventilatoare, dar zgomotul devine destul de mare când acestea se ridică în turație.

Un mare avantaj a lui Vivobook Pro N580 este conectivitatea vastă. Acesta ne pune la dispoziție o mufă LAN gigabit, o mufă USB 3.0, un HDMI, un USB Type C cu suport pentru Display Output, o placă de rețea 802.11ac și Bluetooth 4.2. Tastatura beneficiază de iluminare, iar spațiile dintre taste sunt suficient de mari pentru a oferi ergonomie la scriere. Din păcate, tastele pentru săgeți sunt cam mici și amestecate. Ecranul de 15 inch beneficiază de un panou cu rezoluție 4k, ce recunoaște 100% spectrul sRGB și 72% din spectrul NTSC; astfel, acest laptop este foarte bun și pentru editare foto sau video.

Pentru gaming, placa video este, din păcate, cam slabă pentru rezoluția 4k însă, dacă setați jocurile la rezoluție full HD, acestea vor funcționa fără probleme. Partea de sonorizare este asigurată de Harman Kardon, iar sunetul oferit de către cele două difuzoare integrate pe Vivobook Pro este foarte bun. Avem parte de volum tare și de claritate, inclusiv puțin bass. Nouă ne-a plăcut acest laptop atât pentru performanțele oferite, cât și pentru prețul accesibil.