0 comments

Asus VivoMini PB40-Un PC extrem de mic, dar foarte practic si acasa si la birou!

by on 17 iulie 2018
 

Imaginea unui Desktop PC la începuturi era aceea a unei cutii mari de tablă care stătea pe birou sau sub birou, dar odată cu expansiunea mediului business, aceste PC-uri au căpătat forme mai compacte, pentru a ocupa mai puțin loc. Așa au luat naștere mini-PC-urile, precum Asus ViviMini PB40 – cel mai nou membru din familia VivoMini, gama de PC-uri compacte a producătorului taiwanez.

Aceste computere miniaturizate pot fi amplasate aproape oriunde, fără a deranja. Astăzi, PC-urile masive, clasice, se mai regăsesc sub birourile gamerilor; pentru restul userilor, nu merită să folosești o configurație de top pentru browsing sau alte activități care nu necesită prea multă putere de calcul.

Asus ViviMini PB40 are o carcasă de doar 17.4cm lungime, cu 3.4cm înălțime, practic fiind la fel de mare ca un router. Carcasa este realizată din metal, fapt pentru care mini-PC-ul este rezistent la șocuri și vibrații.

În partea frontală regăsim patru porturi USB 3, o mufă pentru căști și un USB Type C. Pe spate, există două DisplayPort, un USB 2.0 și un 3.0, plus un port serial. Da, acesta are o mufă serial pentru că poate fi utilizat și în aplicații de transfer bancar, precum POS-urile de plată cu cardul din magazine, sau pentru semnătură electronică. Pentru conexiunea la internet avem la dispoziție o mufă LAN Gigabite și o placă de rețea WiFi ac.

Asus VivoMini PB40 vine echipat cu procesoare Celeron N4000 din familia Gemini Lake. Acesta are două nuclee, fără Hyperthreading, la o frecvență de bază de 1.1GHz și boost la 2.6GHz. Procesorul are un TDP de 6W și o medie de 4.8W. Datorită consumului scăzut de curent, mini-PC-ul este răcit pasiv; așadar, este complet silențios. Procesorul dispune de o placă video integrată Intel UHD 600, care are 12 unități de calcul și rulează între 200MHz și 650MHz. Această placă, evident, nu este pentru gaming, dar merg jocurile mai vechi sau cele indie care nu necesită putere de calcul. Pentru stocare, ai la dispoziție un SSD de 64GB; nu este prea mult, dar poți oricând conecta o unitate externă pe USB.

Oricum, acest PC este excelent pentru a urmări conținut 4K fără probleme, ambele Displayporturi suportând ecrane 4k cu 60Hz. AsusVivoMini PB40 vine cu Windows 10 Pro preinstalat, așa că nu vă faceți griji în privința sistemului de operare. Este un PC dedicat oricui dorește un dispozitiv mic, care să consume puțin curent și să poată fi folosit în mediul office sau ca media center acasă.