0 comments

Asus X570Z, un laptop de gaming de buget

by on 27 august 2018
 

In momentul de fata piata de laptopuri de gaming este in continua crestere, nu doar ca numar de modele existente ci si ca pret. Producatorii incearca sa ofere tot ce se poate mai bun pe un astfel de laptop, dar odata performantele crescute, se ridica si pretul.  Se pare ca Asus nu i-au uitat pe oamenii de rand, asa ca au lansat modelul Asus X570Z.

Acesta este un laptop care se remarca prin faptul ca integreaza un APU de la AMD si o placa video dedicate de la Nvidia, in timp ce ofera si un pret accesibil pentru ceea ce ofera. Modelul Asus X570Z primit de noi pentru testare, este aproape varianta minima care se poate configura.

Acesta vine echipat cu un procesor AMD Ryzen 5 2500u, cu 8GB DDR4, un HDD de 1TB, varianta maxima fiind cu SSD de 512GB. Placa video dedicată este un Nvidia GTX 1050, care promite gaming decent la rezoluție 1080p. Pentru a face economie de curent, cand nu este nevoie de procesare video intensa, acesta foloseste placa video integreta in procesor, adica un RX Vega 8.Putem spune că acesta este un laptop de gaming care are o carcasă stilată ce ne duce cu gândul spre un laptop business.

Partea superioară a carcasei, care protejează ecranul, este realizată din plastic, care are un finisaj periat ce imita aluminiu; astfel, cei de la Asus au reușit să reducă parțial costul de producție al acestui laptop. Șasiul nu este cel mai subțire, la fel și marginile ecranului, care sunt destul de mari, dar ne mulțumim cu performanțele oferite de către componentele acestuia. Grosimea este de 21.9mm iar greutatea de 1.9KG.

Ecranul are o diagonala de 15.6 inch cu o rezolutie FullHD, dar exista si varianta cu ecran 4K. Ecranul are un strat anti glare si recunaoste 100% din spatiul de culoare sRGB. Asus X570Z are o tastatura full, care include si un num pad. Tastele sunt comfortabile la utilizare si au o distanta de actionare de 1.4mm. Asus X570Z dispune de o conectivitate vasta. Acesta ne pune la dispoziție o mufă LAN gigabit, o mufă USB 3.0, un HDMI, un USB Type C, o placă de rețea 802.11ac și Bluetooth 4.2. Tastatura beneficiază de iluminare, iar spațiile dintre taste sunt suficient de mari pentru a oferi ergonomie la scriere. Tastele de sageti sunt putin aglomerate, dar ne-am descurcat si asa.

Pentru gaming, placa video este aproape de limita sa in jocuri la rezolutie FullHD, fiind necesara reducerea detaliilor ijn anumite jocuri. Nouă ne-a plăcut acest laptop atât pentru performanțele oferite, cât și pentru prețul accesibil care pleaca de la 4400LEI.