0 comments

Asus Zenbook Pro UX580 – Un laptop cu… inca un ecran pe post de touchpad!

by on 18 august 2018
 

Asus este o companie care chiar aduce pe piata produse interesante si care din fericire nu raman doar la stadiul de concept. Asus ZenBook Pro UX580 este un laptop extrem de interesant, dezvaluit in cadrul Computex 2018, iar la scurt timp a fost prezentat si in Romania.

Asus ZenBook Pro este varful de gama cu care Asus se mandreste pe segmentul premium business, iar acest ultim model din serie vine cu ceva deosebit. El integreaza in locul unui touchpad,  un ecran de telefon cu touch, care are multiple functii. Acest ecran a capatat numele de ScreenPad. La prima vedere aceasta functie ar putea parea doar un alt gimmick, dar in realitate functioneaza extrem de bine si va veti obisnui repede de tot cu el. Noi ne-am obisnuit atat de tare incat acum ii simtim lipsa pe alte laptopuri.

Pe acest ecran se pot pune diverse shortcut-uri ale diverselor aplicatii, pentru a accesa rapid functii sau il puteti utiliza ca ecran secundar. Unii vor spune ca Asus copiaza Touch Bar-ul de la Apple, dar sa nu amestecam lucrurile, cel de la Asus este chiar foarte util si ne ofera o varianta excelenta de a naviga cu mai mare usurinta prin laptop. ScreenPad-ul are o diagonala de 5.5 inch si o rezolutie Full HD. El beneficieaza de o serie de aplicatii care il transforma in calculator, launcher, calendar, numpad si multe altele. De asemena poate deveni ecran secundar pe care puteti urmari continut de pe Youtube.

Am utilizat acest ecran in toate modurile posibile si nu am fost dezamagiti. Cu o apasare a combinatiei de taste Fn + F6, il pornesti sau il opresti. Asadar cand nu aveti nevoie de un ecran secundar, il puteti opri pentru a economisi curent. Asus au colaborat cu Microsoft pentru a compatibiliza suita Office in Screenpad. Practic avem aplicatii dedicate de control pentru Word, Excel sau PowerPoint, iar din ScreenPad putem accesa rapid diverse functii. Acesta poate de asemenea sa devina un centru de control multimedia, avand integrare totala cu Spotify.

Asus Zenbook Pro UX580 vine in mai multe variante, cu procesoare de la i5 pana la i9, pana la 16GB RAM si 1TB SSD pentru stocare. Noi am primit la teste modelul cu procesor Intel i9 8950HK, 16GB RAM si 512GB SSD. Ecranul are rezolutie 4K si este de tip touch, dar se poate opta si pentru varianta Full HD, cu sau fara touch. Placa video dedicata este nVidia GTX1050Ti. Pentru conectivitate avem la dispozitie Bluetooth 5, Thunderbolt 3, un slot pentru card, doua USB Type A si doua USB 3.1 Type C. De asemena acesta beneficieaza de Bluetooth 5. Da, Zenbook Pro UX 580 nu este un laptop ieftin, el avand un pret de 7500LEI, dar pentru cei care chiar au nevoie de multiplele functii si de puterea acestui laptop este un must have.