0 comments

Asus Zenfone 5 Lite 2018 – Ce oferă acest telefon pentru 1100 de lei?

by on 2 iulie 2018
 

Cu ocazia MWC 2018, Asus a lansat seria Zenfone 5. Imediat după acest eveniment, am avut în premieră și în România noua gamă de telefoane. Până în acest moment, am testat Zenfone 5, iar de curând am avut spre testare modelul Zenfone 5 Lite (ZC600KL).

Chiar dacă este un model din gama Lite, acesta păstrează un aspect interesant la design – ecranul ocupă 80.3% din suprafața carcasei, are o diagonală de 6 inch cu rezoluție FullHD+ și un aspect de 18:9. Fața și spatele dispozitivului sunt acoperite de sticlă curbată pe margini, în stil 2.5D. Ecranul duce lipsa acelui notch, acesta fiind mai plăcut la utilizare. Ecranul este foarte luminos, iar culorile arată foarte bine.

Sub capotă se află un procesor puternic octacore, mai exact un Snapdragon 630 cu 4GB RAM și 64GB pentru stocare. Pentru comunicații, există WiFi cu suport pentru AC, bluetooth 4.1, GPS și NFC.  Telefonul nu dispune de A.I precum fratele său mai mare, dar putem spune că acesta compensează printr-un design premium și solid. Corpul este realizat din metal și sticlă, exact cum sunt și telefoanele mai scumpe.

În partea inferioară regăsim grilele pentru difuzor și microfon, iar în centru se află mufa de încărcare care este micro USB în loc de USB Type C. Pe spate, se remarcă un asamblu de două camere – una primară, de 16MP și una secundară, de 8MP, de tip ultra wide. Sub cameră se regăsește un cititor de amprente.  Ecranul dispune de un panou de tip IPS, dar sperăm ca pe viitor să vedem un ecran de tip OLED.

Telefonul este excelent pentru cei pasionați de selfie, acesta având la dispoziție, în partea frontală, două camere și un flash LED. Camera frontală principală are o rezoluție de 20MP, iar cea secundară este ultra wide și are o rezoluție de 8MP. Aplicația pentru cameră este ușor de utilizat și răspunde bine la comenzi.

Bateria este de 3300mAh și oferă lejer o zi de autonomie. Sistemul de operare este Android 7.1.1 cu interfața ZenUI 5. Telefonul se descurcă bine în utilizarea de zi cu zi, iar camerele sunt excelente datorită senzorilor Sony. În plus, vă și puteți juca pe acest telefon, deoarece PUBG și Ark funcționează fără probleme.

Telefonul poate fi achiziționat la un preț de  aproximativ 1100LEI, în funcție de retailer.