0 comments

Au fost dezvaluite codurile sursa ale acestor sisteme de operare Microsoft – Dojotech.ro

by on 26 septembrie 2020
 

26 septembrie 2020
  Online

Au fost dezvaluite codurile sursa ale acestor sisteme de operare Microsoft

Codurile sursa ale unor sisteme de operare ale companiei Microsoft din Statele Unite au fost dezvaluite pe internet, fara voia companiei americane. Acele date sunt disponibile pe site-urile de tip torrent de partajare de fisiere si apartin unor doua sisteme de operare de la aceasta companie.

Codul sursa pentru sistemul Windows XP si pentru cel Windows Server 2003 a aparut online. Fisiere torrent cu acele date au fost publicate pe diverse site-uri de partajare de fisiere in aceasta saptamana.

Este pentru prima data cand codul sursa al companiei Microsoft din Statele Unite pentru Windows XP a fost dezvaluit public, desi in fisierele aparute se pretinde ca acest cod a fost partajat privat de ani de zile.

The Verge a verificat ca materialul e legitim, iar un purtator de cuvant al Microsoft a declarat ca compania investigheaza. E cam improbabil ca aceasta divulgare de cod sursa sa reprezinte o amenintare semnificativa pentru companiile care inca folosesc Windows XP.

Compania Microsoft din Statele Unite a incheiat asistenta pentru sistemul de operare Windows XP in 2014, dar compania a abordat malware-ul WannaCry cu un patch Win  XP extrem de neobisnuit in 2017.

Desi este prima data cand source code-ul sistemului de operare Win XP apare public, compania americana Microsoft deruleaza un program special de securitate guvernamentala care permite guvernelor si organizatiilor accesul controlat la codul sursa si la alte tipuri de continut tehnic.

Aceasta noua divulgare de material Windows XP nu este prima data cand codul sursa al unui sistem de operare de la Microsoft apare online. Cel putin 1GB de date din Windows 10 au aparut online in urma cu cativa ani, iar Microsoft s-a confruntat chiar si cu o serie de divulgari de sistem Xbox in acest an.

Citeste stirea completa