0 comments

Avertisment! Siri înregistrează întâlnirile intime şi trimite momente private contractanţilor Apple – EVENIMENTUL ZILEI

by on 31 iulie 2019
 

Înregistrările de la asistentul vocal Siri Apple sunt trimise contractanților  care evaluează Inteligenţa Artificială în funcție de calitatea răspunsului său și dacă activarea sa a fost deliberată, potrivit unui contractant anonim care a vorbit pentru The Guardian.

Sursa  a susținut că activările „accidentale” sunt mult mai frecvente decât cele pe care Apple le permite, în special cu utilizatorii Apple Watch.

„ Au fost nenumărate cazuri de înregistrări care includ discuții private între medici și pacienți, oferte de afaceri, relații, întâlniri sexuale și așa mai departe. Aceste înregistrări sunt însoțite de date ale utilizatorilor care afișează locația, datele de contact și datele aplicației ”, a dezvăluit informatorul.

Siri nu este singurul asistent vocal care transmite momentele private ale utilizatorilor la compania mamă. Mai este  Alexa Amazon care are în mod neplăcut camere de chat. Şi Google foloseşte un sistem similar de „experți lingvistici externalizați„, aşa  permite companiei să pretindă că nimeni de la Google nu are acces la înregistrările pe care le realizează dispozitivele sale.

Google Mini și spionaj pasiv

Asistentul virtual intern Google Mini,  a fost prins spionând pasiv consumatorii din propriile case. În mod îngrijorător, însă, Google folosește sute de așa-numiți „experți în limbaj” pentru a analiza fragmente audio, unele conțin informații jenante sau sensibile, pentru a înțelege mai bine nuanțele limbajului uman.

Citește și:

Citeste stirea completa