0 comments

Barna cere demisia premierului Dăncilă, pentru că a pierdut majoritatea parlamentară / Partidele, să accept un acord politic pentru organizarea de alegeri anticipate

by on 26 august 2019
 

Preşedintele USR, Dan Barna, îi cere premierului Viorica Dăncilă să demisioneze, deoarece PSD a pierdut majoritatea parlamentară în urma deciziei ALDE a ieşi de la guvernare. Acesta propune, totodată, tuturor partidelor parlamentare să accepte un acord politic care să permită organizarea de alegeri anticipate cât mai repede. În ceea ce-l privește liderul ALDE, Barna spune că acesta trebuie ”să plătească pentru această guvernare”.

”Le cer tuturor partidelor parlamentare să accepte un acord politic care să permită organizarea de alegeri anticipate cât mai repede cu putință. De trei ani, majoritatea PSD-ALDE își bate joc de votul dat de români în 2016. Am avut trei prim-miniștri în trei ani și am ajuns la 74 de miniștri. La Educație, un domeniu cheie pentru dezvoltarea României, am avut 7 miniștri în mai puțin de trei ani. În continuare nu avem nicio autostradă care să unească regiunile istorice și niciun singur spital regional. Guvernarea PSD-ALDE a eșuat”, a scris Barna pe Facebook.

Potrivit acestuia, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, trebuie „să plătească” pentru această guvernare, chiar dacă iese de la guvernare.

”A stat la masă cu Dragnea și acum încearcă să scape de nota de plată. Nu este prima dată când face asta. De-a lungul carierei sale, domnul Tăriceanu i-a trădat rând pe rând pe cei care i-au fost tovarăși de drum. A trădat PNL-ul în anii 90, l-a trădat mai apoi pe Băsescu după ce acesta îl numise prim-ministru, a trădat din nou PNL-ul după ce partidul nu l-a mai susținut în funcția de președinte. Acesta este Tăriceanu, un om politic ce reprezintă atât de bine felul în care s-a făcut politică în România în ultimii 30 de ani. Ceea ce se întâmplă astăzi este încă un motiv pentru care România are mare nevoie de oameni noi în politică”, a mai scris Barna.