0 comments

Barna: Este de dorit ca opoziția să aibă un singur candidat la președinția Camerei. Vom discuta în orele următoare cu PNL, UDMR și PMP

by on 28 mai 2019
 

Este de dorit să fie un candidat unic al opoziției, a declarat marți Liviu Barna, liderul USR adăugând că va participa la discuții cu celelalte partide de opoziție în orele următoare. Propunerea USR la discuțiile cu PMP, UDMR și PNL va fi Stelian Ion.”Vom încerca să-i convinge pe colegii noștri că este cea mai înțeleaptă și matură opțiune pentru șefia Camerei”, a adăugat Barna. Dacă negocierile nu vor ajunge la un rezultat, ”vom merge fiecare partid cu un candidat în plen și vom vedea care sunt opțiunile”, a spus acesta.

”Eu sunt optimist că vom găsi o variantă de candidat, fiecare partid vine cu o persoană de încredere, vom discuta și vom vedea care este cea mai îndreptățită opțiune”

Această poziție de președinte al Camerei este importantă pentru ce urmează în România, a declarat Barna adăugând că este nevoie de corectarea legilor electorale pentru a permite votul prin corespondență, el amintind că există și o inițiativă pentru votul electronic.

Votul prin corespondență poate fi implementat de săptămâna viitoare pentru a putea fi aplicat la alegerile prezidențiale. Următoarele priorități ar fi alegerea primarilor în două tururi și inițiativa ”Fără penali în funcții publice”, care ar putea fi votată de Parlament și organizat un referendum ce nu va mai fi doar consultativ.

În ce privește varianta alegerilor anticipate, Barna a spus că varianta rămâne de actualitate și va iniția discuții pentru o moțiune de cenzură: ”Am înțeles foarte clar că guvernul PSD nu intenționează să-și dea demisia”. Totuși, alegeri anticipate nu pot fi organizate, dacă totul merge perfect, decât cu puțin timp înainte de prezidențiale, dar cel mai probabil după, eventual odată cu localele, a adăugat liderul USR.